zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuře po myslivecku
Autor: Francouzská venkovská kuchyně Kuře po myslivecku

Francouzské kuře po myslivecku

Hodnoceno: 0x
Na rozdíl od italské verze tohoto pokrmu s červeným vínem a rajčaty se do té francouzské dává bílé víno a houby a výsledek je jemnější a díky hříbkům rafinovanější.
do 1 hodiny
6 porcí

Další poklady z domácké francouzské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Zimní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Poslední letošní číslo časopisu Prima FRESH vás provede obdobím adventu i oslavami Vánoc a konce roku. Stejně tak v něm najdete i recepty, které vás zahřejí a zpříjemní...

reklama

Postup

  1. Mouku promíchejte s ½ lžičky soli a špetkou pepře, obalte v ní kuřecí stehna a přebytečnou mouku oklepejte.
  2. Ve velkém litinovém nebo žáruvzdorném hrnci rozehřejte na středním až vysokém stupni 4 lžíce másla a olej. Vložte kuře a opékejte ho 8 až 10 minut ze všech stran dozlatova. Hrnec vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20–25 minut, až je kuře propečené.
  3. Mezitím nakrájejte na tenké plátky cibuli, šalotku a česnek, houby na čtvrtky. Vypněte troubu, kuře dejte na talíř a vložte zpět do vyhřáté trouby, aby zůstalo teplé. Do hrnce s výpekem vsypte cibuli, šalotky a česnek, zlehka osolte a opepřete a opékejte na středním vyšším stupni dozlatova, zhruba 4 minuty. Přidejte bouquet garni a houby a duste je další 3 minuty.
  4. Přilijte koňak, škrtněte zápalkou a opatrně koňak v hrnci zapalte. Jakmile plameny uhasnou, přilijte víno a vařte, dokud z tekutiny nezbyde jedna čtvrtina původního množství. Přilijte vývar a vařte 5 minut. Vmíchejte zbylé máslo, vraťte do hrnce kuře a přelévejte ho lžící omáčkou. Posypte lístky estragonu a podle chuti osolte a opepřete.

PRIMA TIP: BOUQUET GARNI

Směs čerstvých bylinek a bobkového listu nesoucí název bouquet garni je skvělá na ochucení polévek a dušených pokrmů. Kuchyňským provázkem svažte dohromady 3 snítky petržele, 1 snítku šalvěje, 1 snítku rozmarýnu, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Svazek bylinek vložte do pokrmu dle instrukcí a před podáváním jej z něj jednoduše vyjměte.

Francouzská venkovská kuchyně Foto:

Francouzská venkovská kuchyně

Mimi Thorisson

Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama