Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Zimní číslo časopisu Prima FRESH

Zimní číslo časopisu Prima FRESH Zdroj: archiv

  • Zavřít
Zimní číslo časopisu Prima FRESH

Zimní číslo časopisu Prima FRESH Zdroj: archiv

Poslední letošní číslo časopisu Prima FRESH vás provede obdobím adventu i oslavami Vánoc a konce roku. Stejně tak v něm najdete i recepty, které vás zahřejí a zpříjemní vám celé zimní období. Najdete ho v prodeji od středy 15. listopadu.

Seznam.cz banner

Je to trochu paradox… Z vánočního čísla by měla přímo sálat dokonalá pohoda, ale ruku na srdce, v redakci je to vždycky největší stres. Všichni mají spoustu další práce a bojují s časem, uzávěrka je zkrácená, aby číslo mohlo vyjít dřív než obvykle (protože recept na perníčky v půlce prosince už by byl k ničemu) a navíc řádí sofistikované virózy i obyčejné rýmičky. Má to však také jednu výhodu! Jakmile těchto 100 stran pošleme do tiskárny, můžeme si úplně v klidu začít užívat předvánoční atmosféru (protože na jarní číslo je času dost :).

Pro mě jsou Vánoce z velké části oslavou dobrého jídla. Jen si zkuste uvědomit, kolik jídel je tradicí svázaných s vánočními svátky a s celým adventem, a které jíme skutečně jen jednou za rok! A přitom je milujeme :) Každoročně si u štědrovečerního stolu slibujeme, že si tu rybí polévku s mlíčím a jikrami musíme uvařit i během roku a NIKDY jsme to neudělali… A co třeba vanilkové rohlíčky? Nechutnaly by nám třeba v létě ke kávě? Je načase s tím něco udělat… Proto pro vás máme tak vymazlené vánoční recepty, které bude radost vařit nejen o svátcích, ale po celý rok!

O recepty na oblíbené cukroví jsme požádali známé osobnosti ze zpravodajství TV Prima a sešla se nám krásná směsice tradičních i velmi originálních druhů. Sladké drobnosti jsme doplnili ještě slavnostními dezerty a dorty podle receptů australské kulinární královny Donny Hay.

Nechybí samozřejmě ani kompletní menu, kterým můžete oslavit Štědrý večer. Na výběr máte vždy českou klasiku v nejlepším provedení a k tomu alternativu inspirovanou světovou kuchyní.

K Vánocům samozřejmě patří i dárky a právě „dárky k sežrání“ jsou jistotou, která nikdy nezklame. Zkuste třeba neotřelé nápady na naložené lahůdky ve skleničce. Ale máme pro vás i tipy na nákupy v obchodech.

Konec roku nejsou ale jen Vánoce! Na pořadu dne jsou předvánoční večírky, komorní setkávání s přáteli i rodinou a nakonec zlatý hřeb – oslavy konce roku. Nejen na Silvestra tedy oceníte perfektní drobné chuťovky doplněné výtečnými koktejly.

A to pořád ještě nejsme u konce s výčtem témat, která jsme pro vás připravili v tomto čísle. Zkuste výborné sladké i slané recepty z dýně. Vždyť tuhle zeleninu můžete třeba pod postelí skladovat klidně až do jara. Nechybí ani rychlé a zdravé zeleninové recepty z farmářského trhu nebo tradiční dobroty z francouzského venkova. A v oblíbené rubrice vás seznámíme s foodblogerským manželským párem, který tvoří pod jménem Kitchen Story aneb Manželé v kuchyni.

Vánoce mají být svátky pohody a klidu. A přesně to vám i přeji, a k tomu ještě spoustu dobrého jídla a pití! Snad vám s tím trochu pomůže i více než 85 nových receptů, které tentokrát nabízíme.

Krásné Vánoce a užijte si je s chutí!

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné jen za 147 Kč. Získáte 4 čísla za cenu 3 a doručení časopisu přímo do schránky. Více informací najdete zde:

Získejte předplatné časopisu Prima FRESH na celý rok a hodnotný dárek dle vlastního výběru k tomu
Novinky

Získejte předplatné časopisu Prima FRESH na celý rok a hodnotný dárek dle vlastního výběru k tomu

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky časopisy káva Vánoce časopis dort dezert recept vanilkové rohlíčky svátek rybí polévka vánoční recepty slavnost časopis Prima Fresh

Návrhy pro vás

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek


Přečtěte si také

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Prostřeno!
Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno!
Prostřeno: Česnečka s chlebovými krutony

Prostřeno: Česnečka s chlebovými krutony

Prostřeno!
Prostřeno: Špenátové lasagne se speciálním bešamelem

Prostřeno: Špenátové lasagne se speciálním bešamelem

Prostřeno!
Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o čistící prostředky pro voňavou domácnost (17. - 20. 11. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o čistící prostředky pro voňavou domácnost (17. - 20. 11. 2025)

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Maso

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Historik: V roce '89 chtěli lidé socialismus s lidskou tváří. Výhodu měli svazáci i zelináři ON-LINE: Národní třídu rozezněla tradiční Modlitba pro Martu. Poprvé ji zazpíval muž Legenda americké CNN vzpomíná na sametovou revoluci: Praha 1989 je můj oblíbený příběh

prima-zeny

Novopečený tatínek Ondřej Rychlý se učí uznávat chyby. Z natáčení ve vězení měl depresi Ondřej opustil Zrádce. Videomaker se obětoval za Aničku a dal jí kartu života Lékař, který držel v rukou srdce: Příběh doktora Horna inspiroval seriál

prima-zoom

Opravdu Lizzie Borden vraždila sekerou? Co se bude dít, když Velkou Británii zasáhne atomová bomba? Ve čtyřech ponorkách se otevřou tajné dopisy Nejstarší archiv na světě je ve Vatikánu. Jeho největší tajemství nesměl odhalit ani Dan Brown

prima-fresh

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

prima-cool

Kdo zastavil Vetřelce 5? Chce se vrátit jako Edward do Stmívání? Robert Pattinson odpověděl připojený na detektor lži Největší film roku 2026: Nové fotky z Nolanovy Odyssey ukazují armádu i trójského koně

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vyrobte si adventní věnec včas. Advent letos začíná už 30. listopadu! Jak na rychlení hvězdníku, aby kvetl na Vánoce? Babičky mu říkaly amarylka Tradiční dekorace z jablek nás provedou od podzimu do Vánoc

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.