Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Farmářské dušené kuře

4 porce
do 2 hodin
Farmářské dušené kuře
Farmářské dušené kuře Autor: isifa.com
Klasické pečené kuře se zeleninou ozvláštněte tentokrát omáčkou. Spojení silného vývaru, crème fraîche a hrubozrnné hořčice povýší jednoduché jídlo na luxusní záležitost.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C, u plynové na stupeň 3. Rozehřejte velkou pánev a v jedné nebo dvou várkách opečte kuřecí špalíčky kůží dolů. Opékejte, dokud kůže nebude hezky hnědá, potom je otočte a opékejte dalších pár minut. Potom je dejte stranou.
  2. Z pánve odstraňte všechen tuk. Nalijte do ní olej, a když se rozpálí, přidejte mrkvičky a pórek a restujte asi 5 minut. Zeleninu potom rozložte do velkého pekáče. Přidejte snítky tymiánu a petržel. Dobře dochuťte solí a pepřem. Navrch položte kuřecí špalíčky, ještě jednou dochuťte a nalijte do pekáče 600 ml vařící vody tak, aby skoro zakryla maso. Zakryjte pokličkou nebo fólií. Pečte asi 30 minut, potom pokličku sejměte a pečte dalších 20 minut.
  3. Slijte vývar do misky nebo džbánku a pekáč přikryjte fólií, aby maso nevychladlo. V malém hrnci přiveďte 300 ml vývaru do varu a zredukujte ho asi na polovinu. Vmíchejte smetanu nebo creme fraiche, dobře prošlehejte a na mírném ohni pár minut vařte. Přidejte hořčice a ochuťte. Omáčku podávejte spolu s kuřetem, bramborami, fazolemi nebo hráškem, pokud máte chuť.
Reklama

Farmářské dušené kuře Foto: isifa.com

Farmářské dušené kuře. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama