návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dušené jehněčí s jarní zeleninou

4 porce
do 1 hodiny
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Dušené jehněčí s jarní zeleninou Autor: Marek Kučera
Je to právě jaro a zvlášť velikonoční období, kdy se tohle jemné, šťavnaté maso objevuje v řeznictvích. Využijte toho na maximum podle vzoru tohoto klasického francouzského receptu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejlépe litinový kastrol vymažte olejem a postavte ho na plotýnku na středně vysoký stupeň teploty. Až se rozehřejte, vsypte maso a cibuli a smažte asi 5 minut, až maso ze všech stran zhnědne.
  2. Do kastrolu vsypte mouku a za stálého promíchávání ji 1 minutu smažte. Vlijte víno a nechte 2 minuty vyvařit. Vlijte vývar a na mírném stupni vařte, až bude maso měkké – je-li mladé, mělo by to nastat do půl hodiny.
  3. Přidejte brambory, mrkev, ředkvičky a tymián a bez pokličky vařte 12 minut nebo až brambory změknou. Pak přidejte hrášek nebo fazolky a vařte ještě 5 minut. Nakonec vmíchejte petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
Reklama
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Marek Kučera

Další svěží zelené recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama