Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Zdroj: Marek Kučera
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Zdroj:
Marek Kučera
Je to právě jaro a zvlášť velikonoční období, kdy se tohle jemné, šťavnaté maso objevuje v řeznictvích. Využijte toho na maximum podle vzoru tohoto klasického francouzského receptu.
Postup přípravy
-
Nejlépe litinový kastrol vymažte olejem a postavte ho na plotýnku na středně vysoký stupeň teploty. Až se rozehřejte, vsypte maso a cibuli a smažte asi 5 minut, až maso ze všech stran zhnědne.
-
Do kastrolu vsypte mouku a za stálého promíchávání ji 1 minutu smažte. Vlijte víno a nechte 2 minuty vyvařit. Vlijte vývar a na mírném stupni vařte, až bude maso měkké – je-li mladé, mělo by to nastat do půl hodiny.
-
Přidejte brambory, mrkev, ředkvičky a tymián a bez pokličky vařte 12 minut nebo až brambory změknou. Pak přidejte hrášek nebo fazolky a vařte ještě 5 minut. Nakonec vmíchejte petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Zdroj: Marek Kučera
Dušené jehněčí s jarní zeleninou
Zdroj:
Marek Kučera
Další svěží zelené recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: