Akademie kvality

Čevabčiči pečené v troubě s bramborem na bouchačku – jednoduchý recept krok za krokem

Moje hodnocení
7x

Každý se s tímto pokrmem musel setkat už během dětství ve školní jídelně. A většina z nás si s chutí dá čevabčiči i po letech. Časově náročnější recept, který ale stojí za přípravu pro rodinu nebo přátele.

4 porce
60 minut
balkánská

Suroviny

Brambory na bouchačku

Postup přípravy

  1. Čevabčiči: Bůček a hovězí plec namelte najemno.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte dozlatova na sádle a nechte vychladnout.
  3. Do masa přidejte utřený česnek, vejce, koření čubrica, mletou papriku, drcený kmín, pepř, sůl, hořčici a perlivou vodu. Směs důkladně promíchejte.
  4. Z hotové směsi tvarujte menší válečky. Plech vymažte sádlem nebo olejem a hotové válečky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
  5. Brambory na bouchačku: Omyté brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka a nechte vychladnout.
  6. Do povoleného vepřového sádla přidejte utřený česnek, nadrobno nasekanou petržel, rozmarýn, kmín, sůl, pepř a důkladně promíchejte.
  7. Brambory rozmačkejte vidličkou, dejte na plech a potřete hotovou směsi. Takto připravené brambory pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.

PRIMA TIP: Na brambory místo sádla můžete použít máslo. Čevabčiči podávejte s kolečky červené cibulky a hořčicí. Každopádně mějte na paměti výběr kvalitních surovin, protože jejich kvalita se odráží na výsledné chuti. Pomoci s výběrem mohou loga kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty