reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Avokádový salát s kuřetem
Autor: Janina Černá / Cukrfree Avokádový salát s kuřetem

Avokádový salát s kuřetem

Hodnoceno: 1x
Jemná, hutná a vydatná dužina avokáda s krémovitou konzistencí se ráda podvolí jakémukoliv dochucení. Avokádo můžete konzumovat jen tak, ale stejně tak poslouží jako skvělá součást nejrůznějších jídel, především salátů volně inspirovaných mexickou kuchyní.
do 10 minut
2 porce

reklama

Pokud se snažíte ve svém jídelníčku omezit cukr, pořiďte si nové číslo časopisu Prima FRESH, kde najdete několik receptů z kuchařky Cukrfree autorky Janiny Černé:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.

reklama

Postup

  1. Ve středně velké míse rozmačkejte dužinu z avokáda, přidejte zakysanou smetanu, olivový olej, šťávu z limetky a vše promíchejte. Poté přidejte cibuli, česnek, koriandr, římský kmín a na kostičky nakrájené kuře, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  2. Podávejte ve větším listu římského salátu nebo v domácí tortille.

Avokádový salát s kuřetem  Foto: Avokádový salát s kuřetem; foto: Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree kuchařka

Cukrfree kuchařka Foto:

Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…

Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Vydalo nakladatelství CPress.

reklama

reklama