návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dušené kedlubnové zelí

do 1 hodiny
Dušené kedlubnové zelí
Dušené kedlubnové zelí Autor: V kuchyni vždy otevřeno
Dušené kedlubnové zelí se perfektně hodí k české klasice – pečené kachně/huse a knedlíkům. Rozhodně totiž není nad domácí! :)

Článek

Sedlácká bramboračka Foto:

Nejlepší recepty na oblíbené české a moravské tradiční polévky

Když dojde řeč na ryze české a moravské polévky, dají se rozdělit na dva hlavní tábory. Na jedné straně stojí masové vývary, v kterých jsme opravdoví mistři :) A na druhé...

Suroviny

Postup

  1. Kedlubny nahrubo nastrouhejte. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Na másle zesklovaťte cibuli, zasypte ji hladkou moukou a zlehka opražte na světlou jíšku.
  3. Přidejte nastrouhané kedlubny, osolte, okořeňte kmínem a podlijte vodou asi do poloviny.
  4. Přiklopte a duste doměkka zhruba 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
  5. Nakonec dochuťte cukrem a octem podle chuti a ještě asi 5 minut provařte.

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto: