Suroviny
- kedlubna 4 větší ks
- cibule 1 ks
- máslo 1 cm plátek
- hladká mouka 2 lžíce
- drcený kmín
- sůl
Článek
Nejlepší recepty na oblíbené české a moravské tradiční polévky
Když dojde řeč na ryze české a moravské polévky, dají se rozdělit na dva hlavní tábory. Na jedné straně stojí masové vývary, v kterých jsme opravdoví mistři :) A na druhé...
Postup přípravy
- Kedlubny nahrubo nastrouhejte. Cibuli nakrájejte nadrobno.
- Na másle zesklovaťte cibuli, zasypte ji hladkou moukou a zlehka opražte na světlou jíšku.
- Přidejte nastrouhané kedlubny, osolte, okořeňte kmínem a podlijte vodou asi do poloviny.
- Přiklopte a duste doměkka zhruba 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
- Nakonec dochuťte cukrem a octem podle chuti a ještě asi 5 minut provařte.