Suroviny
- kedlubna 4 větší ks
- cibule 1 ks
- máslo 1cm plátek
- hladká mouka 2 lžíce
- drcený kmín
- sůl

Postup přípravy
- Kedlubny nahrubo nastrouhejte. Cibuli nakrájejte nadrobno.
- Na másle zesklovaťte cibuli, zasypte ji hladkou moukou a zlehka opražte na světlou jíšku.
- Přidejte nastrouhané kedlubny, osolte, okořeňte kmínem a podlijte vodou asi do poloviny.
- Přiklopte a duste doměkka zhruba 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou.
- Nakonec dochuťte cukrem a octem podle chuti a ještě asi 5 minut provařte.
Kedlubnové zelí perfektně pasuje k pomalu pečené kachně. Připravte ji podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kachna pečená velmi pomalu