Suroviny
- daňčí hřbet 600 g
- listové těsto 1 balení
- anglická slanina 100 g
- slanina (na plátky) 150 g
- dijonská hořčice 1 PL
- česnek 4 stroužky
- rozmarýn 2 ML
- vejce 1
- šalotka 1
- červené zelí 4 pláty
- sůl
- pepř
Postup
Hřbet očistíme, osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve kápneme trochu oleje a zprudka zatáhneme ze všech stran. Necháme odpočívat 10 minut. Do rozpálené pánve dáme olej a slaninu nakrájenou na kostičky.
Přidáme šalotku najemno nakrájenou a restujeme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek. Celou směs osolíme a rozmixujeme mixérem najemno.
Ve vroucí vodě na 4 minuty necháme vařit pláty zelí. Na potravinářskou fólii vyskládáme plátky slaniny, přikryjeme plátky zelí a potřeme slaninovou směsí. Nakonec přijde odpočatý hřbet. Celé to zamotáme a pořádně utáhneme.
Necháme chladit v lednici. Poté vložíme vychlazené na plát listového těsta a zabalíme. Potřeme vajíčkem a dáme péct na 200 °C dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Autorka receptu: Kateřina Kociánová