Suroviny
- meloun (charentais) 1 ks
- meloun (medový ) 1 ks
- meloun (vodní ) 1/4 ks
- citron 1 ks
- moučkový cukr 3 lžíce
- Campari 200 ml
- bílé víno (dobře vychlazené) 750 ml
- prosecco (dobře vychlazené) 750 ml
- minerální voda (dobře vychlazená) 750 ml
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
- Celé melouny rozpůlte. Z melounu charentais a medového melounu vyberte semena lžící, z vodního melounu ostrým nožem. Potom ze všech melounů vykrájejte dužninu pomocí tvarovací lžičky nebo odkrojte kůru a dužninu nakrájejte na kousky. Dužninu dejte do mísy na bowli.
- Z citronu vymačkejte šťávu, smíchejte ji s moučkovým cukrem a s Campari a přidejte k melounům. Mísu přikryjtee a uložte na 2 hodiny do chladničky.
- Do melounové směsi přilijte bílé víno, prosecco a minerální vodu. Bowli rozdělte do sklenic a podávejte s malými vidličkami na napichování melounů. Bowli ve sklenicích můžete ozdobit trochou máty.