Prostřeno: Massaman kari pasta

Moje hodnocení
87x

Nam prik Kaeng Mussaman je druhý recept Antonína Bradáče

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na pánvi nasucho otoustujeme koriandrová semínka, římský kmín, bobkový list, pepř a hřebíček tak, aby se vůně koření rozvoněly.
  2. Poté koření vložíme do hmoždíře a přidáme ostatní suché ingredience a utlučeme v hladkou pastu.
  3. Suché chilli papričky namočíme do vody na 10 minut, poté je dáme vařit na 10 minut a hned je scedíme a osušíme v papírové utěrce.
  4. Nakrájíme nadrobno a přidáme do hmoždíře. Neoloupaný česnek, šalotku a koriandrové kořínky dáme péct do předehřáté trouby na horký vzduch 180 °C na 15 minut. Poté česnek a šalotku vyloupneme ze slupky a dáme společně s kořínky koriandru do hmoždíře k pastě ze suchých ingrediencí.
  5. Společně se zbytkem ingrediencí utlučeme hladkou pastu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty