Suroviny
- cibule 2 ks
- hovězí roštěná 4 plátky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- slanina 100 g
- sádlo 1 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- černé pivo 150 ml
- vývar (masový) 500 ml
- mletá sladká paprika
Postup přípravy
Nakrájejte cibuli nadrobno. Plátky hovězího masa naklepejte paličkou, osolte, opepřete, posypte mletou paprikou, naplňte slaninou, okurkou a mrkví a stočte do rolky.
Rolky opečte ze všech stran na rozpuštěném sádle a odložte stranou. Na stejné pánvi osmahněte cibuli, zaprašte moukou, duste alespoň 1 minutu a zalijte pivem.
Vraťte rolky do pánve, zalijte vývarem, přidejte papriku, přiklopte pokličkou a duste za občasného míchání asi 70 minut.
Hotové rolky naservírujte na talíře, omáčku dochuťte solí a pepřem a přeceďte. Rolky přelijte omáčkou a podávejte například s rýží nebo knedlíkem.
PRIMA TIP: Pokud chcete omáčku ještě výraznější, zkombinujte světlé a tmavé pivo – světlé dodá jemnou hořkost, tmavé karamelový tón.
Vyzkoušejte také tradiční španělské ptáčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Španělský ptáček podle Romana Vaňka