Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Moje hodnocení
0x

Tradiční česká kuchyně v té nejlepší podobě – šťavnaté hovězí rolky plněné slaninou, okurkou a mrkví, pomalu dušené v pivní omáčce. Výsledkem je jemné maso, které se rozpadá na vidličce, a bohatá omáčka, kterou si nejlépe vychutnáte s rýží nebo houskovým knedlíkem.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájejte cibuli nadrobno. Plátky hovězího masa naklepejte paličkou, osolte, opepřete, posypte mletou paprikou, naplňte slaninou, okurkou a mrkví a stočte do rolky.

  2. Rolky opečte ze všech stran na rozpuštěném sádle a odložte stranou. Na stejné pánvi osmahněte cibuli, zaprašte moukou, duste alespoň 1 minutu a zalijte pivem.

  3. Vraťte rolky do pánve, zalijte vývarem, přidejte papriku, přiklopte pokličkou a duste za občasného míchání asi 70 minut.

  4. Hotové rolky naservírujte na talíře, omáčku dochuťte solí a pepřem a přeceďte. Rolky přelijte omáčkou a podávejte například s rýží nebo knedlíkem.

PRIMA TIP: Pokud chcete omáčku ještě výraznější, zkombinujte světlé a tmavé pivo – světlé dodá jemnou hořkost, tmavé karamelový tón.

Vyzkoušejte také tradiční španělské ptáčky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Španělský ptáček podle Romana Vaňka

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů