Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Moje hodnocení
0x

Voňavé krémové rizoto, zjemněné máslem a vínem, se skvěle doplňuje s karamelově opečenými hruškami na másle, výrazným modrým sýrem a tymiánem. Tento netradiční recept propojuje jemnost rýže s nasládlou ovocnou chutí a vytváří pokrm, který vás okouzlí na první sousto. Skvělá volba pro slavnostní večeři i příjemné posezení s rodinou.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omyjte hrušky, osušte je, rozkrájejte na osminky nebo na tenké plátky a zbavte semínek či jadřinců.
  2. Opékejte hrušky pozvolna několik minut na másle spolu s lístky tymiánu a červeným pepřem. Poté je vyjměte a dejte stranou.
  3. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a orestujte je v pánvi na výpeku z hrušek. Přidejte rýži, krátce orestujte a podlijte bílým vínem a trochou vývaru. Okořeňte solí a pepřem a za stálého míchání postupně dolévejte vývar, dokud nebude rýže měkká.
  4. Zjemněte rizoto máslem, rozdělte na talíře, přidejte opečené hrušky, posypte špetkou skořice a strouhaným sýrem. Před podáváním dozdobte čerstvým tymiánem.

PRIMA TIPY

  • Pokud chcete pokrm ještě výraznější, přidejte na závěr trochu drcených nasucho orestovaných vlašských ořechů.
  • Skvěle se hodí hutnější víno – třeba suché Chardonnay – a výrazný sýr, například parmazán nebo pecorino.

Vyzkoušejte také krémové dýňové rizoto podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Krémové dýňové rizoto

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů