Suroviny
- telecí kýta nebo plec
- morková kost
- plátek telecího kolínka
- nové koření
- Bobkový list
- řapíkatý celer
- mrkev
- Cibule
- mrkev
- pórek
- kapusta
- tuřín
- brambory
- Sůl
- Pepř
- Petržel
Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte studenou vodu, do ní položte maso – kus telecí kýty nebo plece, morkovou kost, plátek telecí nožičky (maso by mělo být lehce ponořené, víc vody není třeba). Vodu osolte, okořeňte černým pepřem, pár kuličkami nového koření, bobkovým listem a přiveďte k varu.
- Z vrchu seberte pěnu, var stáhněte na minimum a přidejte pár kousků řapíkatého celeru, mrkev, cibuli, stonky listové petržele, pár listů kapusty, dva kousky tuřínu a další zeleninu dle libosti. Vařte doměkka, což bude trvat zhruba hodinu. Asi 20 minut před koncem vaření přidejte do polévky pár kousků brambor a uvařte doměkka.
- Poté vývar přeceďte, maso nakrájejte na plátky a naservírujte spolu s uvařenou zeleninou, zalijte čirým vývarem. Ve Francii se k pot-au-feu servíruje dijonská hořčice a kvalitní hrubá mořská sůl.