Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Moje hodnocení
1x

Výstavní škála italských surovin, která povýší skromnou neapolskou pizzu na cosi velmi zjemnělého. Královně Margheritě by to taky moc chutnalo…

4 porce
90 minut
italská

Těsto

Náplň

Pesto

Postup přípravy

  1. V míse nebo nádobě robotu promíchejte mouku, sůl a droždí. Vmíchejte vodu a olej, až vznikne hrubé těsto. Vyklopte ho na pomoučenou plochu.
  2. Těsto nejprve hněťte hranou dlaně, odtlačujte ho směrem od sebe. Shrňte ho do koule a pak ještě nejméně 8 minut hněťte, až bude hebké, hladké a pružné (v robotu při nízké rychlosti asi 8 minut).
  3. Těsto rozdělte na 3 stejné kusy a pomoučenýma rukama každý vytvarujte jako kouli, složte ho jakoby do sebe. Na pomoučené pracovní ploše zakápněte každou kouli troškou olivového oleje, pak přikryjte navlhčenou čistou utěrkou a nechte při pokojové teplotě kynout, až zdvojnásobí objem, 45 minut až 1 hodinu.
  4. Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu a umístěte do ní pizza kámen, máte-li. Pokud ne, použijte plech. Předehřívejte asi 45 minut až 1 hodinu. Mezitím si připravte pesto, všechny přísady rozmixujte.
  5. Těsto roztlačte na placku, posypte nastrouhaným sýrem, položte kolečka salámu a posypte kousky ricotty. Opatrně přesuňte na pizza kámen nebo plech a pečte asi 6 minut, až těsto zezlátne.
  6. Opatrně vyndejte z trouby, zakapejte pistáciovým pestem, nakrájejte a podávejte.

Připravte domácí kunyté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Tak trochu jiná pizza... Vyzkoušejte netradiční jídla inspirovaná klasickou pizzou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty