Arménská pizza lahmadžo
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Arménská pizza lahmadžo
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Pouliční pochoutka, která se díky arménské diaspoře začíná stávat populární po celém světě. Tradičně se sází do pece, ale poslouží i hodně rozpálená trouba.
Postup přípravy
-
Mouku, droždí a sůl promíchejte se 125 ml vody. Nechte těsto kynout 30 minut na teplém místě a pak přidejte dalších 125 ml vody. Těsto důkladně prohněťte s trochou mouky a nechte znovu 30 minut kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň (250 °C).
-
Promíchejte všechny přísady na náplň. Těsto znovu prohněťte, rozdělte na 6 dílů, vyválejte každý na co nejtenčí placku a bohatě pokryjte náplní až k okrajům.
-
Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, až bude těsto křupavé a náplň propečená.
Arménská pizza lahmadžo 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Arménská pizza lahmadžo 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD