Arménská pizza lahmadžo

Moje hodnocení
5x

Pouliční pochoutka, která se díky arménské diaspoře začíná stávat populární po celém světě. Tradičně se sází do pece, ale poslouží i hodně rozpálená trouba.

6 porcí
90 minut

Těsto

Náplň

  • jarní cibulky nakrájené nadrobno 4 ks
  • červené cibule nakrájené nadrobno 2 ks
  • hladkolistá petržel nakrájená nadrobno 1 svazek
  • rajčata nakrájená na kostičky 2 ks
  • dlouhé zelené papriky nakrájené na kostičky 2 ks
  • mleté maso 250 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • římský kmín (mletý římský kmín) 1 špetka
  • mletá pálivá paprika 1 špetka

Postup přípravy

  1. Mouku, droždí a sůl promíchejte se 125 ml vody. Nechte těsto kynout 30 minut na teplém místě a pak přidejte dalších 125 ml vody. Těsto důkladně prohněťte s trochou mouky a nechte znovu 30 minut kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň (250 °C).
  2. Promíchejte všechny přísady na náplň. Těsto znovu prohněťte, rozdělte na 6 dílů, vyválejte každý na co nejtenčí placku a bohatě pokryjte náplní až k okrajům.
  3. Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, až bude těsto křupavé a náplň propečená.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty