Těsto
- hladká mouka 250 g
- droždí (čerstvé ) 20 g
- voda 250 ml
- sůl 1 lžička
Náplň
- červená cibule (nakrájené nadrobno) 2 ks
- hladkolistá petržel (nakrájená nadrobno) 1 svazek
- rajčata (nakrájená na kostičky) 2 ks
- zelená paprika (dlouhé nakrájené na kostičky) 2 ks
- mleté maso 250 g
- olivový olej 2 lžíce
- římský kmín (mletý ) 1 špetka
- mletá pálivá paprika 1 špetka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mouku, droždí a sůl promíchejte se 125 ml vody. Nechte těsto kynout 30 minut na teplém místě a pak přidejte dalších 125 ml vody. Těsto důkladně prohněťte s trochou mouky a nechte znovu 30 minut kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň (250 °C).
- Promíchejte všechny přísady na náplň. Těsto znovu prohněťte, rozdělte na 6 dílů, vyválejte každý na co nejtenčí placku a bohatě pokryjte náplní až k okrajům.
- Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, až bude těsto křupavé a náplň propečená.
Arménská pizza lahmadžo 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD