zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta
Autor: Janina Černá / Cukrfree Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta

Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta

Hodnoceno: 5x
Klasika, kterou zná snad každý, ale může se připravit na na nespočet způsobů. Hotové pizza šneky je možné jíst buď teplé nebo i studené. Skvělé jsou také den uleželé, ale mál kdy se podaří je uchovat do druhého dne v lednici, většinou se totiž sní ještě teplé.
do 1 hodiny
7–10 ks porcí

reklama

Suroviny (7–10 ks porcí)

Těsto:

Postup

  1. Rajčatové pyré dejte do hrnce a na mírném plameni nechte za občasného míchání probublávat, dokud se nezredukuje (cca 10–15 minut).
  2. Strouhaný sýr vložte do (jiného) menšího hrnce, přidejte oregano, česnek a lučinu a promíchejte.
  3. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohřívejte. Mandlovou mouku smíchejte s kypřicím práškem.
  4. Jakmile se sýr roztaví, odstavte hrnec z plamene, přidejte mandlovou mouku a směs důkladně propracujte, dokud nevznikne těsto.
  5. To pak zpracujte do válečku, poté vložte mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválejte do obdélníku.
  6. Těsto by mělo být cca 4 mm tenké. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  7. Plát těsta potřete rajčatovým pyré a to až do stran (nikoli však do horních okrajů, které se budou překrývat).
  8. Poté posypte sýrem, poklaďte prosciuttem, přidejte na malé kostičky nakrájenou cibuli a houby, olivy, posypte oreganem a pomalu rolujte od spodního k hornímu okraji do ruličky.
  9. Tu poté nožem nakrájejte na jednotlivé šneky – cca 5 cm pokud chcete šneky větší, 3 cm pokud menší.
  10. Hotové šneky poté vyskládejte na plech nebo do formy na pečení, vložte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud těsto nezezlátne.
Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta
Autor: Janina Černá / Cukrfree Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta

reklama

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: cukrfree , bez cukru , šneci , Malá jídla