Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta

Moje hodnocení
6x

Klasika, kterou zná snad každý, ale může se připravit na na nespočet způsobů. Hotové pizza šneky je možné jíst buď teplé nebo i studené. Skvělé jsou také den uleželé, ale mál kdy se podaří je uchovat do druhého dne v lednici, většinou se totiž sní ještě teplé.

7 porcí
60 minut

Těsto

  • 30% polotvrdý sýr (eidam) 240 g
  • česnek 1 stroužek
  • lučina 1 lžíce
  • oregano 1 lžička
  • mandlová mouka 85 g
  • kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička

Náplň

  • rajčatové pyré 300 g
  • prosciutto 5–6 plátků
  • menší červená cibule 1/2 ks
  • oregano
  • olivová tapenáda
  • menší žampiony 2–3 ks
  • parmazán na posypání

Postup přípravy

  1. Rajčatové pyré dejte do hrnce a na mírném plameni nechte za občasného míchání probublávat, dokud se nezredukuje (cca 10–15 minut).
  2. Strouhaný sýr vložte do (jiného) menšího hrnce, přidejte oregano, česnek a lučinu a promíchejte.
  3. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohřívejte. Mandlovou mouku smíchejte s kypřicím práškem.
  4. Jakmile se sýr roztaví, odstavte hrnec z plamene, přidejte mandlovou mouku a směs důkladně propracujte, dokud nevznikne těsto.
  5. To pak zpracujte do válečku, poté vložte mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválejte do obdélníku.
  6. Těsto by mělo být cca 4 mm tenké. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  7. Plát těsta potřete rajčatovým pyré a to až do stran (nikoli však do horních okrajů, které se budou překrývat).
  8. Poté posypte sýrem, poklaďte prosciuttem, přidejte na malé kostičky nakrájenou cibuli a houby, olivy, posypte oreganem a pomalu rolujte od spodního k hornímu okraji do ruličky.
  9. Tu poté nožem nakrájejte na jednotlivé šneky – cca 5 cm pokud chcete šneky větší, 3 cm pokud menší.
  10. Hotové šneky poté vyskládejte na plech nebo do formy na pečení, vložte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud těsto nezezlátne.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrfree

Cukrfree Cukrfree

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.


Přečtěte si také

Recepty