Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta
Suroviny (7–10 ks porcí)
Těsto:
- 30% polotvrdý sýr (eidam) 240 g
- česnek 1 stroužek
- lučina 1 lžíce
- oregano 1 lžička
- mandlová mouka 85 g
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
Náplň:
- rajčatové pyré 300 g
- prosciutto 5–6 plátků
- menší červená cibule 1/2 ks
- oregano
- olivová tapenáda
- menší žampiony 2–3 ks
- parmazán na posypání
Postup
- Rajčatové pyré dejte do hrnce a na mírném plameni nechte za občasného míchání probublávat, dokud se nezredukuje (cca 10–15 minut).
- Strouhaný sýr vložte do (jiného) menšího hrnce, přidejte oregano, česnek a lučinu a promíchejte.
- Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohřívejte. Mandlovou mouku smíchejte s kypřicím práškem.
- Jakmile se sýr roztaví, odstavte hrnec z plamene, přidejte mandlovou mouku a směs důkladně propracujte, dokud nevznikne těsto.
- To pak zpracujte do válečku, poté vložte mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválejte do obdélníku.
- Těsto by mělo být cca 4 mm tenké. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
- Plát těsta potřete rajčatovým pyré a to až do stran (nikoli však do horních okrajů, které se budou překrývat).
- Poté posypte sýrem, poklaďte prosciuttem, přidejte na malé kostičky nakrájenou cibuli a houby, olivy, posypte oreganem a pomalu rolujte od spodního k hornímu okraji do ruličky.
- Tu poté nožem nakrájejte na jednotlivé šneky – cca 5 cm pokud chcete šneky větší, 3 cm pokud menší.
- Hotové šneky poté vyskládejte na plech nebo do formy na pečení, vložte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud těsto nezezlátne.
Cukrfree
Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.
Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.
Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.