Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Klasika, kterou zná snad každý, ale může se připravit na na nespočet způsobů. Hotové pizza šneky je možné jíst buď teplé nebo i studené. Skvělé jsou také den uleželé, ale mál kdy se podaří je uchovat do druhého dne v lednici, většinou se totiž sní ještě teplé.
Postup přípravy
-
Rajčatové pyré dejte do hrnce a na mírném plameni nechte za občasného míchání probublávat, dokud se nezredukuje (cca 10–15 minut).
-
Strouhaný sýr vložte do (jiného) menšího hrnce, přidejte oregano, česnek a lučinu a promíchejte.
-
Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohřívejte. Mandlovou mouku smíchejte s kypřicím práškem.
-
Jakmile se sýr roztaví, odstavte hrnec z plamene, přidejte mandlovou mouku a směs důkladně propracujte, dokud nevznikne těsto.
-
To pak zpracujte do válečku, poté vložte mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválejte do obdélníku.
-
Těsto by mělo být cca 4 mm tenké. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
-
Plát těsta potřete rajčatovým pyré a to až do stran (nikoli však do horních okrajů, které se budou překrývat).
-
Poté posypte sýrem, poklaďte prosciuttem, přidejte na malé kostičky nakrájenou cibuli a houby, olivy, posypte oreganem a pomalu rolujte od spodního k hornímu okraji do ruličky.
-
Tu poté nožem nakrájejte na jednotlivé šneky – cca 5 cm pokud chcete šneky větší, 3 cm pokud menší.
-
Hotové šneky poté vyskládejte na plech nebo do formy na pečení, vložte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud těsto nezezlátne.
Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree pizza šneci ze sýrového těsta 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree