Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kublanka.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Římská pizza

Římská pizza

Římská pizza Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít
Římská pizza

Římská pizza Zdroj: Kublanka.cz

Moje hodnocení
15x

Máte rádi pizzu? Pusťte se do její přípravy hezky krok za krokem! :)

1 porce
120 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • hladká mouka (na kynutá těsta nebo přímo speciální druh mouky na pizzu) 500 g
  • sušené droždí 4 g
  • voda 350 ml
  • extra virgin olivový olej 20 g + navíc
  • semolina (nebo polohrubá mouka na podsypání)
  • mořská sůl (jemná ) 10 g

Pizza bianca

  • extra virgin olivový olej
  • sýr (+ oblíbené ingredience na pizzu (mortadella, ricotta aj.))
  • sůl

Pizza rosso

  • rajčata (sterilovaná ) 1 plechovka
  • extra virgin olivový olej
  • zelenina (+ oblíbené ingredience na pizzu (např. rajčata, ančovičky aj.))

Článek

20x oblíbená pizza v různých provedeních

Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...

Postup přípravy

  1. Prosátou mouku, sušené droždí a vodu promíchejte ve velké míse dřevěnou vařečkou. Jakmile jsou všechny ingredience spojené, přidejte olivový olej a sůl a vypracujte hladké a vláčné těsto.
  2. V okamžiku, kdy se začne těsto oddělovat od stěn mísy, vyklopte ho na slabě pomoučený vál. Těsto prsty jemně zploštěte, horní dva rohy těsta uchopte rukama, těsto natáhněte dopředu a natáhnuté těsto přeložte směrem k sobě na polovinu.
  3. Přeložené těsto otočte o 90° a znovu ho přeložte. Takto pokračujte až do okamžiku, kdy je těsto krásně pružné a začne ztrácet na lepivosti.
  4. Těsto vytvarujte do koule a umístěte do olejem vymazané mísy, kde ho nechte 15 minut odpočívat. Poté ho znovu 2–3x přeložte, těsto vraťte do olejem vymazané mísy, kterou zakryjte víkem nebo potravinářskou fólií, a umístěte na 24 hodin do chladničky.
  5. Následující den vyndejte těsto zhruba 1 hodinu před pečením. Těsto jemně vyklopte na hojně pomoučený vál, vytvarujte do koule, zasypejte moukou, zakryjte utěrkou a nechte dokynout a prohřát na pokojovou teplotu.
  6. Mezitím troubu předehřejte na 250 °C (ideálně s pečicím kamenem). Troubu předehřívejte minimálně 30 minut. Pečicí plech o rozměru cca 20 x 30 cm dobře vymažte olivovým olejem.
  7. Dokynuté těsto na pomoučeném vále nejprve prsty velmi opatrně zploštěte po obvodu a teprve pak ho jemně zploštěte uprostřed.
  8. Poté těsto otočte a prsty dále roztahujte do šířky. Znovu těsto otočte, prsty ho jemně roztáhněte, těsto otočte a takto pokračujte až do okamžiku, kdy těsto dosáhne velikosti našeho plechu. Nejdůležitější je, abyste s těstem pracovali velmi jemně (musí v něm zůstat co nejvíce vzduchových bublin) a dostatečně těsto podsypávali moukou (nesmí se přilepit na vál). V žádném případě nesmíte použít na těsto váleček.
  9. Jakmile je těsto roztažené na rozměr našeho plechu, opatrně ho přeneste na vymazaný plech a buď ho po celé ploše potřeme olivovým olejem a jemně posolte (pizza BIANCA) nebo ho po celé ploše potřete celou plechovkou sterilovaných rajčat, které pouze podrťte mezi prsty a jemně zakápněte olivovým olejem (pizza ROSSA).
  10. Pečte v předehřáté troubě (nejlépe na pečicím kameni) dozlatova a dokřupava (cca 20 minut). Pizzu rossa po upečení jemně posypejte sušeným oreganem a jemně zakápněte olivovým olejem. Poté pizzu obložte podle chuti.
  11. U nás doma máme pizzu rossa nejraději obloženou čerstvými nakrájenými vyzrálými rajčaty, celými ančovičkami a jemně posypanou najemno nakrájenou hladkolistou petrželkou. Naše druhá nejoblíbenější je s čerstvými rajčaty a nakrájenými černými olivami. Obě pizzy samozřejmě na závěr zakápněte extra panenským olivovým olejem.
  12. Pizzu bianca máme nejraději potřenou ricottou, pokladenou plátky mortadelly a posypanou nasekanými pistáciemi a najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.
Kublanka.cz

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky olivový olej sůl miska rajče mouka pizza těsto dobromysl obecná ingredience plech

Návrhy pro vás

Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení Recepty

Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení

Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky Sladké

Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Snadný sýrový sendvič s fermentovaným kimchi – tip na zdravý oběd (nejen) do krabičky Vegetariánské

Snadný sýrový sendvič s fermentovaným kimchi – tip na zdravý oběd (nejen) do krabičky

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Nepečený piškotový dort s krémem a borůvkami – osvědčená klasika, která nikdy nezklame Sladké

Nepečený piškotový dort s krémem a borůvkami – osvědčená klasika, která nikdy nezklame

Domácí hovězí fajitas s paprikou – užijte si barevnou fiestu na talíři Maso

Domácí hovězí fajitas s paprikou – užijte si barevnou fiestu na talíři

Pikantní kuřecí špízy s ananasem Recepty

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí Saláty

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí


Přečtěte si také

Recepty
Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení

Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení

Prostřeno!
Prostřeno: Bramborové košíčky s vejcem podle Šárky

Prostřeno: Bramborové košíčky s vejcem podle Šárky

Prostřeno!
Prostřeno: Zelňačka z uzených žeber

Prostřeno: Zelňačka z uzených žeber

Prostřeno!
Prostřeno: Ražniči na plechu s rýží

Prostřeno: Ražniči na plechu s rýží

Prostřeno!
Prostřeno: Vydra na mechu

Prostřeno: Vydra na mechu

Sladké
Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Novinky
Stracciatella – pod jedním slovem se skrývají hned tři typické chutě Itálie. Znáte je všechny?

Stracciatella – pod jedním slovem se skrývají hned tři typické chutě Itálie. Znáte je všechny?

Soutěžící
Šárka Junková připraví dezert na počest Václava Vydry

Šárka Junková připraví dezert na počest Václava Vydry

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč Těstoviny

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Sladké
Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Nepečený piškotový dort s krémem a borůvkami – osvědčená klasika, která nikdy nezklame Sladké

Nepečený piškotový dort s krémem a borůvkami – osvědčená klasika, která nikdy nezklame

Křehké broskvové růžičky s mascarpone – variace na populární dortíky s letním ovocem Sladké

Křehké broskvové růžičky s mascarpone – variace na populární dortíky s letním ovocem

Recepty
Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení

Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení

Domácí hovězí fajitas s paprikou – užijte si barevnou fiestu na talíři Maso

Domácí hovězí fajitas s paprikou – užijte si barevnou fiestu na talíři

Pikantní kuřecí špízy s ananasem Recepty

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Vegetariánské
Snadný sýrový sendvič s fermentovaným kimchi – tip na zdravý oběd (nejen) do krabičky

Snadný sýrový sendvič s fermentovaným kimchi – tip na zdravý oběd (nejen) do krabičky

Pikantní kuřecí špízy s ananasem Recepty

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Recepty
Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem Nápoje

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Recepty
Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Recepty
Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz Předkrmy a chuťovky

Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Vegetariánské
Snadný sýrový sendvič s fermentovaným kimchi – tip na zdravý oběd (nejen) do krabičky

Snadný sýrový sendvič s fermentovaným kimchi – tip na zdravý oběd (nejen) do krabičky

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Sladké
Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky

Nepečený piškotový dort s krémem a borůvkami – osvědčená klasika, která nikdy nezklame Sladké

Nepečený piškotový dort s krémem a borůvkami – osvědčená klasika, která nikdy nezklame

Pikantní kuřecí špízy s ananasem Recepty

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Saláty
Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty Saláty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Recepty
Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Skupinka Čechů uvízla v Grónsku. Tamní letiště zastavilo všechny mezinárodní lety Valeš: Bez referenda ztratí SPD smysl existence. Po volbách přijdou nehezké věcí, míní Jelínek VAROVÁNÍ: V části republiky hrozí silný vítr. Může způsobit škody na budovách

prima-zeny

Kamarádi se vracejí po letní pauze: Nevěra na obzoru? Majerovi čelí dalšímu otřesu Aneta Kernová jako zavražděná Iveta. Její smrt změní ve městě v okolí Polabí vše Kdo je kdo v novém seriálu Polabí. Hlavní postavy a jejich herečtí představitelé

prima-zoom

Zásadní objev prastarého chrámu Fotky z otevření největší muniční továrny. Německo chce vybudovat nejsilnější konvenční armádu v Evropě Hladina oceánů by mohla stoupnout o tři metry. Hrozící katastrofa na Antarktidě se týká celého světa

prima-fresh

Kuře tandoori – tradiční indický recept v domácím provedení Jablečné cupcaky s krémem a broskvemi – rychlý recept na malé dortíky Stracciatella – pod jedním slovem se skrývají hned tři typické chutě Itálie. Znáte je všechny?

prima-cool

Nový Rambo je totálně nabušený 7 nejlepších komedií o cestování časem: Od Návratu do budoucnosti k Návštěvníkům Alternativní svět po 2. světové válce. Wargaming odhalil novou hru a největší aktualizaci pro World of Tanks

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Když vám kočka přinese domů mrtvou myš, nemyslí to jako dárek Muchomůrka červená je symbolem jedovatých hub. Jaké jsou příznaky otravy? Využijte léčivou sílu rakytníku! Jak céčkem nabité plody sklízet a zpracovat?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.