návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Těsto na šátečky – nepravé listové těsto

do 30 minut
Těsto na šátečky - nepravé listové těsto
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Těsto na šátečky - nepravé listové těsto
Možná znáte toto nepravé listové těsto, které můžete variabilně použít na slané či sladké pečení šátečků, taštiček nebo závinů. Je opravdu výtečné, na přípravu velmi snadné a hlavně chutné!
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Do prosáté mouky vytvořte důlek, do kterého nastrouhejte na hrubém struhadle studené máslo, vyklepněte vejce a přilijte ocet s vodou.
  2. Osolte špetkou soli a rychle vypracujte těsto. Pracujte rychle, aby se máslo nezačalo lepit na ruce.
  3. Těsto zformujte do bochánku, zabalte do fólie a vložte do lednice min. na dvě hodiny, nejlépe přes noc.
  4. Před upotřebením těsto vyndejte z chladu a nechte trochu povolit. Rozdělte na části a vyválejte.
  5. Poté použijte na taštičky, šátečky nebo záviny, podle libosti na slané či sladké. 
Reklama
Těsto na šátečky - nepravé listové těsto
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Těsto na šátečky - nepravé listové těsto

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama