návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tvarohové šátečky s jablky

Hodnoceno: 2x
cca 16 ks porcí
do 1 hodiny
Tvarohové šátečky s jablky
Spouštím video za 5s.
Lehce křupavé šátečky s vůní podzimních jablek jsou to pravé ke kávě i čaji. Díky tvarohu budou ale zároveň i vláčné a zkrátka naprosto bezkonkurenční. :)

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Postup

  1. Z tvarohu, másla, mouky, žloutku, moučkového cukru a soli vypracujte hladké těsto (nejlépe to půjde v robotu).
  2. Zabalte ho do fólie a dejte na nejméně půl hodiny odpočinout do chladničky. Před tím, než ho budete vyndavat, si nastourhejte jablka bez slupky.
  3. Přidejte k nim skořici, strouhanku, citronovou šťávu a cukr (jeho množství se bude řídit podle kyselosti jablek, takže ochutnejte).
  4. Poté si těsto vyndejte z chladničky, rozválejte na placku silnou asi 1/2 cm, rozkrájejte ji na cca 16 dílů a do středu každého dílu dejte kopeček strouhaných jablek.
  5. Přiklopte protilehlé cípy k sobě aby vznikl šáteček. Přimáčkněte strany, aby držely u sebe. Nebojte se, že strany působí neuměle - při pečení se nafouknou a šátečky budou stejně vypadat hezky.
  6. Šátečky potřete bílkem, lžičkou posypejte troškou třtinového cukru a dejte péct do trouby na 170°C (horkovzduch) na cca 30 minut dozlatova. Upečené šátečky nechte mírně vychladnout a pak je posypejte moučkovým cukrem.

Tvarohové šátečky s jablky 2 Foto: Tvarohové šátečky s jablky; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu