Nádivka
Postup přípravy
- Kachnu důkladně opláchněte vně i uvnitř a osušte ji. Asi hodinu před přípravou ji důkladně potřete solí a majoránkou, opět vně i uvnitř.
- Na nádivku namočte chleba do mléka, pak vymačkejte přebytečnou tekutinu a směs ochuťte majoránkou a pepřem. Cibuli osmažte na másle, až zesklovatí, pak přidejte nakrájená játra a krátce je osmažte.
- Troubu předehřejte na 220 °C. Vejce oddělte a bílek ušlehejte na tuhý sníh. K rozmočenému chlebu přidejte směs cibule s játry, žloutek a sníh z bílku a vzniklou nádivkou naplňte kachnu.
- Máslo rozehřejte v pekáči, položte do něj naditou kachnu, vložte do trouby a pečte 15 minut. Pak teplotu trouby snižte na 180 °C a kachnu pečte za častého potírání vypečenou šťávou asi 1¼ hodiny. Pokud se šťáva rychle vypéká, přilijte do ní trochu vody.
PRIMA TIP: Pokud hledáte lahodnou alternativu mléka bez laktózy, tak pro vás máme to pravé. Vyzkoušejte Lehké ráno – čerstvé mléko bez laktózy z Mlékárny Kunín. Rozhodně vám dostane jeho přirozená chuť a barva. Je lehce stravitelné, vhodné pro různé úrovně laktózové intolerance.
Inspirujte se i dalšími recepty na kachnu