návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečená kachna s fíky a kapustičkami

nad 2 hodiny
Pečená kachna s fíky a kapustičkami
Pečená kachna s fíky a kapustičkami Autor: Cat & Cook
Kachnička je skvělou volbou pro sváteční oběd, ale co takhle vyzkoušet trochu netradiční verzi? :) Skvěle s ní fungují šťavnaté fíky i

Článek

Pikantní kachna s rebarborou Foto:

20 receptů na šťavnatá a voňavá kachní prsa

Kachní maso s červeným zelím je symbolem podzimního hodování – snad všichni mají v chladnějším počasí chuť pořádně se nasytit. Kachní maso můžete ale připravit nejen s...

Postup

  1. Kachna musí mít pokojovou teplotu, proto si ji vyndejte z lednice alespoň 2 hodiny před pečením.
  2. Předehřejte troubu na 150 °C. Kachní kůži v prsní oblasti lehce nařízněte – dejte si pozor, abyste se neprořízli až k masu.
  3. Řádně osolte, opepřete a nevynechte ani dutinu. Naplňte ji cibulí pokrájenou na čtvrtky a tymiánem (pár větviček schovejte na později).
  4. Kachnu umístěte prsní stranou dolů do velkého pekáče, zalijte 1/2 šálkem vývaru. Pečte asi 1,5 hodiny přiklopené ve střední části trouby.
  5. Vyjměte pekáč z trouby a přeneste kachnu na tác. Slijte tuk. Na pekáč umístěte brambory, kapustičky (pokud máte menší, přidejte je až po 25 minutách pečení) a zalijte 1/2 šálkem kachního tuku.
  6. Přidejte trochu soli, pepře a tymián. Brambory nahrňte spíš ke krajům a vraťte kachnu na pekáč, prsy nahoru. Pečte, dokud brambory nejsou hotové a kachna hezky zlatavá. Bude to trvat si 45–60 minut.
  7. Po této době přendejte kachnu na prkénko, nechte ji odpočívat minimálně 10 minut a připravte si přílohu. K bramborám přidejte nakrájené fíky na čtvrtiny.
  8. Pečte, dokud fíky nejsou měkké a šťavnaté, asi 5–8 minut. Na závěr ozdobte mikro bylinkami a granátovým jablkem.

Pečená kachna s fíky a kapustičkami 2 Foto: Pečená kachna s fíky a kapustičkami 3 Foto: Pečená kachna s fíky a kapustičkami; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová