Prostě kachničku vražte do trouby, dejte si kafe, naplánujte si nákupy, kino nebo líný den s knížkou a užijte si to. Kachna se sice peče pomalu, ale vy ke kuchařskému vyznamenání doklušete sakra rychle.
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 90 °C (horní i spodní ohřev). Kachnu důkladně opláchněte a ještě důkladněji osušte, pak ji zbavte přebytečného sádla (to si můžete nakrájet a vyškvařit na další lahůdkové recepty). Se stejnou pečlivostí ji celou potřete jemnou solí, nezapomeňte na záhyby u křídel a stehen a také na vnitřek břišní dutiny. Pak ji posypte kmínem a vložte do pekáče. Tady vaše pracovní iniciativa na několik hodin prakticky končí. Teď už jen podlít trochou vody a vložit do trouby, kde kachnu ponechte 7 hodin.
- Po této době se na kachnu znovu podívejte. Nebude upečená, bude mít nažloutlou barvu a bude vypadat spíš uvařená. Pekáč přiklopte, teplotu trouby zvyšte na 120 °C a kachnu takto pečte ještě 6 hodin. Nic dalšího s ní nedělejte.
- Po uplynutí této doby pekáč odklopte, kachnu důkladně potřete medem a nechte dopéct dozlatova – díky medu to půjde rychle. Můžete na chvilku troubu přepnout i na gril, aby byla kůžička opravdu super křupavá. Při tomto způsobu přípravy je maso kachny neuvěřitelně vláčné a šťavnaté a ta práce (jaká práce?) opravdu stojí za to.
Vyzkoušejte pomalu pečenou kachnu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kachna pečená velmi pomalu