Olivová kuchařka

Provensálská kachna na rajčatech s olivami

Moje hodnocení
10x

Zkuste někdy vyměnit klasický český recept na pečenou kachnu s kmínem a jablíčkem za něco trochu neobvyklého. Inspirace jihem Francie je zřejmá u tohoto receptu na kachnu na podušce z rajčat a výrazných oliv. Podávejte třeba s krémovou kaší z brambor a pastináku nebo s bílým pečivem.

4 porce
90 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vnitřek kachny osolte, opepřete a vložte 3 snítky tymiánu. Kachnu položte do pekáčku na bok. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 30 minut.
  2. Až maso začne pouštět tuk, odeberte 1 lžíci a nalijte ji do pánve. Tuk zahřejte a 5 minut opékejte nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Poté přidejte na větší kusy pokrájená rajčata, drcený česnek, celé olivy, bobkový list a zbytek tymiánu. Opepřete, ale nesolte (olivy jsou slané). Za stálého míchání 5 minut prohřejte.
  4. Kachnu otočte na druhý bok a pečte dalších 20 minut. Pak vyndejte z trouby a vypečený tuk slijte.
  5. Vložte kachnu prsíčky nahoru, dokola vyložte rajčatovou směsí a 30 minut dopékejte dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivová kuchařka


Přečtěte si také

Recepty