Provensálská kachna na rajčatech s olivami
Zdroj: Olivová kuchařka
Provensálská kachna na rajčatech s olivami
Zdroj:
Olivová kuchařka
Postup přípravy
-
Vnitřek kachny osolte, opepřete a vložte 3 snítky tymiánu. Kachnu položte do pekáčku na bok. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 30 minut.
-
Až maso začne pouštět tuk, odeberte 1 lžíci a nalijte ji do pánve. Tuk zahřejte a 5 minut opékejte nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Poté přidejte na větší kusy pokrájená rajčata, drcený česnek, celé olivy, bobkový list a zbytek tymiánu. Opepřete, ale nesolte (olivy jsou slané). Za stálého míchání 5 minut prohřejte.
-
Kachnu otočte na druhý bok a pečte dalších 20 minut. Pak vyndejte z trouby a vypečený tuk slijte.
-
Vložte kachnu prsíčky nahoru, dokola vyložte rajčatovou směsí a 30 minut dopékejte dozlatova.
Provensálská kachna na rajčatech s olivami
Zdroj: Olivová kuchařka
Provensálská kachna na rajčatech s olivami
Zdroj:
Olivová kuchařka