Skvělá kachna po čínském, resp. pekingském způsobu je specialitou mnoha restaurací, ale v domácích podmínkách se nevídá často vzhledem ke speciálnímu postupu přípravy a dlouhému marinování. Tady je její kuřecí a na přípravu snazší, leč neméně dobrá alternativa.
Břišní dutinu kuřete poprašte půl lžičkou koření pěti vůní. Přísady na marinádu promíchejte ve velké míse nebo lépe v silném plastovém sáčku s uzávěrem na zip, do marinády vložte kuře a celé ho obalte marinádou.
Kuře nechte marinovat nejméně 4 hodiny, lépe ale přes noc.
Kuře vyndejte z marinády 30 minut před přípravou a do břišní duriny vložte plátky zázvoru z marinády. Do pekáče postavte vhodnou mřížku a na ni dejte kuře (pokud ji nemáte, posaďte kuře na koule ze zmačkaného alobalu, které dáte do pekáče).
Zbylou marinádu vlijte do kastrůlku a vařte ji 5 až 10 minut, aby zhoustla. Vmíchejte do ní javorový sirup nebo med. Troubu zapněte na 170 °C. Kuře by po 20 minutách mělo začít pouštět tuk, pokud ne, přidejte do pekáče lžíci či dvě oleje a kuře další hodinu pečte a potírejte vypečenou šťávou a tukem. Pak začněte kuře potírat svařenou marinádou, celkem pečte ještě asi 30 minut. Před podáváním nechte 15 až 20 minut odpočívat. Kuře by mělo být krásně hnědé a lesklé, jakoby lakované.