Mixér: nová gurmánská tržnice, jídelníček s přílohami nebo české speciality netradičně

S novým rokem tu pro vás máme další zajímavé tipy, které vás jistě mile překvapí. Ať už je to nová gurmánská tržnice v obchodním centru, která nabízí hned několik restaurací, pekárnu i kavárnu, nebo třeba nové menu s českými chutěmi od známého teplického podniku. Dnešní článek ocení také lidé, kteří se v rámci novoročních předsevzetí zaměřují na svůj jídelníček.

Nová tržnice Gurmán Harfa

Obchodní centrum Galerie Harfa přišlo s originálním konceptem gurmánského a zároveň nákupního zážitku. Uprostřed obchodního centra otevírá tržnicí Gurmán Harfa s nabídkou ingrediencí, polotovarů i hotových pokrmů z různých koutů světa. Součástí Gurmánu Harfa je otevřené kuchařské studio, kde se budou pravidelně ve středu a v sobotu konat Harfa Gurmán Shows za účasti předních kuchařských mistrů.

Gurmán Harfa je umístěn v I. patře Galerie Harfa. Jeho součástí je 9 prodejních jednotek, které jsou upraveny do podoby prodejny s pultovým nebo samoobslužným prodejem a zároveň slouží jako bistro pro výdej hotových pokrmů. „V současné době zde zákazníci najdou zastoupení italské, ruské, holandské a asijské kuchyně, dále prodejnu čerstvých ryb a řemeslnou pekárnu s kavárnou. Těšíme se i na další prodejce, kteří se připojí v blízké době a budou zastupovat vegetariánskou kuchyni a havajskou kuchyni v podobě oblíbených poké bowls,“ vyjmenovává Martina Tlustá, marketingová manažerka Galerie Harfa.

Hubněte i s přílohami

Vánoční svátky se nesly v duchu hodování tak jako vždy. Nový rok je symbolem začátků a předsevzetí. Některá vydrží pár dní, některá několik měsíců a některá změní celý život. Redukce váhy pak patří mezi jedno z pěti nejčastějších předsevzetí.

Hladovění, diety i vynechávání příloh

Lidé často sahají po hladovění, které váhu sníží, ale po navrácení do normálního režimu kila opět naskakují. Inspirací je i bezpočet diet, které „zaručí“ snížení váhy či vynechávání příloh, které jsou údajně zbytečným zdrojem nepotřebných sacharidů. Servírování jídel bez přílohy je sice oblíbeným a možná i dočasně funkčním prostředkem tzv. rychlého hubnutí, není to ale dlouhodobě dobré řešení.

Zázračný konjak

Jednoduchou pomůckou může být zařazení příloh z konjaku do vašeho stravovacího plánu. „Konjakové přílohy vás dokonale zasytí a díky jejich velmi nízké energetické hodnotě vám pomohou snížit množství přijímaných sacharidů. Kromě toho jsou bohatým zdrojem vlákniny glukomannan, která funguje jako prebiotikum, napomáhá se zbavit zácpy a pomáhá i ke snižování hmotnosti,“ vysvětluje Monika Rychlovská Tělupilová, výživová poradkyně Slim Pasta.

Jak tedy dojít ke zdárnému cíli? Pokud se tedy snažíte hubnout, konjakové přílohy vám ve vaší snaze určitě pomohou. A pokud byste si přece jen rádi naservírovali běžnou přílohu, pokuste se ji připravit v odlehčené formě nebo doplněnou o zeleninu.

České J&J

V Teplicích se nachází fine dining casual restaurace J&J. Strategická poloha uprostřed centra města s obrovskou terasou a výhledem na celé město dělá z tohoto místa oblíbený podnik severočeského kraje. Restaurace láká celý kraj a kdo jen projíždí, zastaví se a neprohloupí. Dokonalý interiér a styl kuchyně dělají z J&J ikonické místo.

Šéfkuchař Roman Čaník se rozhodl změnit večerní menu do českého tónu. Impulsů bylo hned několik. Společně s majitelem Janem Hawelkou vyslyšeli hlasy svých hostů a učinili veliký krok ve stylu kuchyně. Klasické české pokrmy v nevšední podobě. „Když otevřete v restauraci menu, vaše oči se zaměří automaticky na názvy, kterým na první dobrou rozumíte.

Navíc si vybavíte chutě, které jsou s názvem spojené a dle aktuální osobní dispozice si vyberete přesně to, co v daný okamžik chcete. Vidíte v předkrmech koprovku a hned cítíte intenzivní chuť této zelené pochutiny, kterou buď milujete nebo nenávidíte. Pak to přijde a na stůl vám naservírují koprovku ve zcela jiné vizuální podobě. Jste nejprve zklamaní, jelikož jste chtěli přeci koprovku, ne wow pokrm, který vypadá jak umělecké dílo. Pak ale ochutnáte a je to tady. Koprovka. Dokonalá chuť v moderním podání. Údiv každého hosta je autentický a znamená jedno – kvalitní a vysokou gastronomii,“ dodává majitel Jan Hawelka.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty