Suroviny
- hovězí svíčková (co nejčerstvější, kvalitní) 500 g
- žloutek (1 na každou porci) 5
Dochucovadla
- šalotka menší
- dijonská hořčice 1 PL
- panenský olivový olej 2 PL
- worcestrová omáčka 1 ML
- maldonská sůl 2 ML
- kampotský pepř (čerstvě mletý) 1 ML
- česnek 2 stroužky
- petrželka hrst
- estragon hrst
- citronový tymián hrst
- sójová omáčka 1 ML
- kapary
- cornichon
- whisky (skotské whisky z ostrova Islay) 40 ml
Na servírování
- chleba 1/2
- morková kost 5
- ředkvičkové výhonky
- ředkvičky
Sazerac
- whisky (žitná) 30 ml
- koňak 30 ml
- absint 1 ML
- cukrový sirup
- led
Postup
- Všechno kromě topinek smícháme v míse dohromady. Morkovou kost rozřízneme podélně a dáme péct na 180 °C 30 minut.
- Chleba nakrájíme na nářezáku na co nejtenčí kousky a dáme péct na 200 stupňů cca 10 minut.
- Servírujeme na morkové kosti, ozdobené plátky ředkvičky a ředkvičkovými výhonky.
Sazerac
- Všechny ingredience nadávkujeme do míchací sklenice.
- Vymícháme, servírujeme na ledu.
Autor receptu: Jan Vlachynský
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!