Suroviny
- měkký salám (např. gothajský, šunkový..., ideálně z Naše maso) 500 g
- nakládané okurky 4 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- kapie 100 g (1 ks)
- majonéza 170 g
- cukr krupice 25 g
- sůl 12 g
- hořčice 50 g
- kečup 25 g
- worcesterová omáčka 12 g
- lihový ocet 12 g
- slunečnicový olej (za studena lisovaný) 12 g
- pepř (čerstvě namletý) 2½ g
Postup přípravy
- Salámy, okurky, cibuli a papriku nakrájejte nadrobno a v míse smíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Nechte 30 minut vychladit v lednici. Podávejte s čerstvým pečivem.
PRIMA TIP: Salámy, hořčici, nakládačky i za studena lisovaný slunečnicový olej pořídíte v Našem mase.
Vyzkoušejte také retro pochoutkový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Retro domácí pochoutkový salát podle norem z roku 1976
Inspirujte se i dalšími recepty na retro saláty z bufetů a lahůdkářství