Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Maso
Maso
Cháluj nejlíp!
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko Zdroj: Cháluj nejlíp!

  • Zavřít
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko Zdroj: Cháluj nejlíp!

Moje hodnocení
11x

Tohle je vrcholný kousek, který kombinuje to nejlepší z české a francouzské kuchyně. V sezóně můžete stejně upravit i zvěřinu, ale stejně skvělé jídlo vykouzlíte i z hovězího. Křehké maso a výrazná omáčka tvoří neodolatelnou kombinaci, která ozdobí váš sváteční stůl.

6 porcí
180 minut
česká
Seznam.cz banner

Suroviny

  • hovězí loupaná plec 1–1,5 kg
  • slanina (špalíčky na špikování)
  • bobkový list
  • celý pepř
  • nové koření
  • jalovec
  • tymián
  • červené víno 200–300 ml
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)
  • špek
  • mrkev 1 ks
  • cibule 1 ks
  • celá skořice 1 svitek
  • řapíkatý celer 1 řapík
  • cukr 1 vrchovatá lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • rajský protlak 1 lžíce
  • jíška (máslo + hladká mouka)

Připravte hovězí na divoko podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem

Upečeme si hovězí pečeni „na divoko“ s masem, který se rozpadá na jazyku.

Postup přípravy

  1. Do rendlíku hoď bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec a tymián. Nasucho ho projeď po dně, až se vůně rozvinou, a zalej červeným vínem. Nech přejít varem a vychladnout.
  2. Tady mám kus loupaný hovězí plece. Protknul jsem ji slaninou, osolil, opepřil a svázal provázkem. Šup s tím do misky, zalít zchladlým nálevem, zavíčkovat a nechat 24 hodin odležet.
  3. Druhý den maso vyndáš a osušíš papírovou utěrkou, ať ti to moc neprská. Do hrnce dej vyškvařit špek a maso nech z každý strany takový 2 minutky zatáhnout. Dělej to s láskou, vrátí se ti to na chuti.
  4. Zataženou loupačku si vyndej stranou a do hrnce jebni mrkev. Po pár minutách přidej cibuli, osol to, přihoď kus skořice a pokračuj v restování. Následuje řapíkatý celer, míchačka opejkačka. Pak přidej cukr a nech to zkaramelizovat.
  5. Přihoď oloupaný česnek a projeď ho v hrnci. Pak přijde na řadu dobrý rajčatový protlak, který zarestuješ. A teď tam nalej ten nálev, v kterým se maso marinovalo. Přiveď k varu, vlož tam masiště, zalej to hovězím vývarem tak, aby bylo maso aspoň ze dvou třetin ponořený.
  6. Přivést k varu, poklička a do trouby na 160 °C asi na 2 hodiny. V tom litinovým hrnci je to rychlejší, já to měl za hodinu a 40 minut měkký jako dort.
  7. Maso vyndej z hrnce a uchovej ho v teple. Omáčku si přelej přes cedník a lžící z toho vymačkej co nejvíc dobrot.
  8. Přecezenou omáčku hoď zpátky do hrnce a přiveď k varu. Podle potřeby zahusti připravenou máslovou jíškou. Přidávej ji postupně, ať to nepřeženeš. Můžeš sebrat tvořící se pěnu, ať to máš čistý. Provař 20 minut a dochuť podle potřeby.
  9. Skvěle to hraje s rýží nebo třeba s karlovarským knedlíkem. Když tomu dáš tu správnou péči, bude po jídle kuchař zavolán před krále.

Těhotnej kuchař: Videorecepty, u kterých se pobavíte i skvěle uvaříte

Těhotnej kuchař: Videorecepty, u kterých se pobavíte i skvěle uvaříte

Vyzkoušejte také tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Znojemská omáčka s hovězím

Těhotnej kuchař: Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou Maso

Těhotnej kuchař: Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou

12
Těhotnej kuchař: Pomalu pečené hovězí na česneku Maso

Těhotnej kuchař: Pomalu pečené hovězí na česneku

14

Cháluj nejlíp!

Zdroj receptu

Cháluj nejlíp!

Těhotnej kuchař Cháluj nejlíp!

Cháluj nejlíp! je pokračování série "Cháluj...", která se s více než 40 tisíci prodanými díly stala dvojnásobným bestsellerem. A to je potřeba oslavit! Ve třetím dílu najdeš mnohem víc ilustrací a počet receptů narostl na 85 receptů - opět s nezaměnitelným komentářem Těhotnýho kuchaře v textové podobě i ve formě QR kódů odkazujících na videorecepty.

https://eshop.tehotnejkuchar.cz/kucharky/

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření víno maso hovězí maso omáčka kořenová zelenina Těhotnej kuchař

Návrhy pro vás

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu Předkrmy a chuťovky

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení Sladké

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny Maso

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory


Přečtěte si také

Maso
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Prostřeno!
Prostřeno: Květáková polévka s jedlými květy

Prostřeno: Květáková polévka s jedlými květy

Prostřeno!
Prostřeno: Šlehaná brynza

Prostřeno: Šlehaná brynza

Prostřeno!
Prostřeno: Losos s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví

Prostřeno: Losos s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví

Prostřeno!
Prostřeno: Ovocný crumble s vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno: Ovocný crumble s vanilkovou zmrzlinou

Předkrmy a chuťovky
Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Sladké
Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Soutěžící
Alexandra Vovc se nebojí říct lidem pravdu, i když to bolí

Alexandra Vovc se nebojí říct lidem pravdu, i když to bolí

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Maso
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny Maso

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Maso
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka Předkrmy a chuťovky

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Valeš: ODS se bude z nemoci zvané Spolu léčit dlouho. Fialu bych neodepisoval, namítl Kubáček SPD do vlády nechce, Motoristé ano, řekl Babiš. Jmenoval dvě ministerstva, která ANO nepustí „Radiační situace v nebi je normální.“ Lidé litují smrti Dany Drábové, hold vzdali i politici

prima-zeny

Daniela Brzobohatá o náročnosti detektivní hry: Jak nespím osm hodin, jsem lítostivá Honza z nahé seznamky: Velikost je mýtus, i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo Zrádcům jsem udělala geniální službu, lká Petra. Věrným se nedokáže podívat do očí

prima-zoom

VIDEO: Největší puška na světě Zemřela Dana Drábová. Jaderné inženýrce, která roky uklidňovala českou veřejnost, bylo 64 let Prohlédněte si nejmodernější vesmírnou stanici. Má skleník a centrifugu

prima-fresh

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

prima-cool

Taylor Swift znovu ovládla Ameriku James Bond přišel o všechny pistole. Kontroverzní změna vyvolala strach o nadcházející film prima+ bude exkluzivně streamovat česko-slovenskou verzi Naked Attraction. Startuje před Óčkem

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Inspirace pro podzimní truhlíky: Jaké otužilé rostliny jsou nejlepší? Mrkev a petržel na podzim sklízíme i vyséváme. Proč je podzimní výsev výhodný? Vypadá jedovatě, ale není! Modrozelená límcovka měděnková je skvělá houba

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.