Suroviny
- rybí hlavy (plus kosti a odřezky, hlavně z ropušnice) 1 kg
- cibule
- řapíkatý celer 2 řapíky
- fenykl
- česnek 2 stroužky
- rajče 2
- olivový olej 2 PL
- tymián snítka
- šalvěj snítka
- estragon snítka
- hladkolistá petržel snítka
- bobkový list 2
- černý pepř 10 kuliček
- suché bílé vino 150 ml
- koňak 50 ml
- voda 2 l
- sůl
- kampotský pepř
- mrkev
- ropušnice
- halibut
- krevety
- šafrán
- pomerančová kůra 1 ML
- mletá paprika
- žloutek
- citronová šťáva
Postup
- Část zeleniny a ropušnici orestujeme, zalijeme vodou, vínem, koňakem a uděláme vývar. Bylinky svážeme do bouqet garni a dáme do vývaru na 40 minut.
- Pak slijeme, druhou část zeleniny, halibuta, mušle a krevety orestujeme a přidáme dovnitř. Nakonec dochutíme šafránem.
DRINK 4: nealko čajový sekt
Autor receptu: Jan Vlachynský
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!