Novinky na trhu: dýňové koření, proteinové müsli nebo rostlinná pizza

Další várka novinek, která potěší hlavně milovníky voňavého koření. Máme tu totiž hned několik druhů s opravdu širokým využitím. Pak nechybí tip na svačinku a na závěr nevšední rostlinná večeře. Tak pojďme na to!

Čas dýňového koření

Novinkou od Království chuti je prémiová směs Dýňové koření. Najde upotřebení pro přípravu tradičního podzimního dýňového koláče, mrkvového dortu či perníku, zpestří přípravu horké čokolády a samozřejmě je nezbytná pro přípravu dýňového sirupu a legendárního Pumpkin Spice Latte. Ve směsi Dýňového koření od Království chuti naleznete harmonickou kombinaci skořice, zázvoru, muškátového ořechu, nového koření či hřebíčku.

Křupavé proteinové müsli

Dopřejte si lahodnou sladkou pochoutku s dokonalou chutí a vůní podzimu, Proteinové müsli Jablko+Skořice od českého výrobce Chia Shake. Müsli v nás díky své příchuti evokuje pravou podzimní náladu, ale hlavně zasytí a u toho bude rozmazlovat vaše chuťové buňky. Křupavé proteinové müsli nadchne neodolatelnou podzimní kombinací sušeného jablka a jedinečným aroma ceylonské skořice, která je ještě doplněna vlašskými ořechy, mandlemi, kokosem a slunečnicovými semínky. V müsli nechybí třeba ani křupavé proteinové kuličky.

Pochoutka je ideální jako snídaně k nastartování nového dne, kdy nás díky horkému mléku prohřeje, a hodí se i pro čas redukčních diet, hubnutí a udržení štíhlé linie. Svou chutí nadchne sportovce, ale i milovníky sladkého stejně jako vyznavače zdravého životního stylu i osoby, které dietu nedrží. Vedle chuti vyniká především vysokou dávkou syrovátkového proteinu, je bezlepkové a nízkosacharidové, slazené jen stévií a založené pouze na přírodních surovinách.

Směsi exotického koření

Oblíbené kuře je klasikou a sázkou na jistotu v kuchyni mnoha zemí. Tradiční recept ale vypadá a chutná všude trochu jinak. U nás kuře pečené, dušené, s omáčkou nebo jako sendvič všichni známe. Jak ale toto v Česku nejběžněji konzumované maso připravit netradičně? Hlavní roli hraje samozřejmě koření.

Garam masala je jedním z nejtypičtějších koření Indie a podle ájurvédy zahřívá lidské tělo. Přidává se do zeleninových pokrmů a pro nás překvapivě i do čaje. Někdy bývá také nazýváno indickým kořením pěti vůní. V této speciální směsi najdete třeba římský kmín a koriandr.

Ras el hanout vyniká omamnou vůní a elegantní, ostrou a zároveň nasládlou chutí, která výborně ladí především k drůbežímu masu. Vnitřně zahřívá tělo, má detoxikační účinky, může podpořit zažívání, hubnutí a posílit imunitu. Směs pochází z Maroka a obsahuje spoustu koření, které se míchá podle rodinných tradic. Proto i směs od Kateřiny Winterové je malým kulinářským tajemstvím a chuťovým překvapením.

Rostlinné pizzy u vás doma

Pizza – mezinárodní kulinářská hvězda, co se kdysi prosadila v Neapoli. Najdete ji na talířích i v nejodlehlejších místech planety. Přednosti pizzy jsou leckdy nedoceněné, ačkoliv je to kompletní, vyvážený pokrm s rozmanitými ingrediencemi. Nyní si ji můžete dopřát i v odlehčené, stoprocentně rostlinné variantě a bez kompromisu na chuti. Malá změna v jídelníčku může být totiž přínosná nejen vám, ale i planetě.

K příjemné podzimní večeři mějte v mrazáku připravené klasické pizzy, jako je Capricciosa a Mexicana od Naturli'. Obě jsou veganské a bohatý topping se postará o to, že chutnají jako vaše oblíbená pizza. Svůj podzimní jídelníček také můžete obměnit veganskými kuličkami, které doplníte například krémovou bramborovou kaší, nebo burgery z mletého od stejné značky. A pokud byste chtěli zůstat u italských pokrmů, tak kuličky i mleté můžete vyzkoušet s boloňskou omáčkou a těstovinami. Všechny výrobky Naturli' jsou 100% rostlinné a zároveň jsou bohatým zdrojem proteinu. I změna může chutnat!

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty