Další Mixér je tu! Tentokrát zjistíte, kam si zajít na Mistrovství světa v hokeji živě, jak aktuálně vypadá jarní menu v oblíbené restauraci nebo který z podniků se rozhodl zapojit do boje proti plýtvání jídlem. Jdeme na to!

Mixér: hokejová horečka plná street foodu, jarní menu na zahrádce a další podnik, který nechce plýtvat Zdroj: se souhlasem Areálu7
Mixér: hokejová horečka plná street foodu, jarní menu na zahrádce a další podnik, který nechce plýtvat Zdroj: se souhlasem Areálu7
Další Mixér je tu! Tentokrát zjistíte, kam si zajít na Mistrovství světa v hokeji živě, jak aktuálně vypadá jarní menu v oblíbené restauraci nebo který z podniků se rozhodl zapojit do boje proti plýtvání jídlem. Jdeme na to!
Atmosféra jako na stadionu, bouřlivé fandění, napětí do poslední vteřiny, sdílená radost při každém gólu… A k tomu non-stop výčep se správně vychlazeným pivem, drinky pro každou náladu, výběrové street food pochoutky, a pokud počasí dovolí, tak také slunce a pohoda na čerstvém vzduchu. Ať už jste srdcař, který zná soupisku nazpaměť, nebo si chcete jen užít parádní večer s partou, Beer Garden v Areálu7 je to správné místo.
Objevte Beer Garden v Areálu7 Zdroj: se souhlasem Areálu7
Nově otevřený Areál7 se nachází v srdci Holešovic, v ulici Za Elektrárnou, 8 minut pěšky od metra Nádraží Holešovice. S rozlohou 14 864 m² poskytuje zázemí pro food festivaly, nejrůznější kulturní a společenské události. Benefitem je nejen výborná dostupnost, včetně možnosti parkování, ale také mimořádně zodpovědný přístup provozovatelů Areálu7 k fungování celého prostoru a jeho začlenění do městského prostředí.
Restaurace Babiččina zahrada, známá svou láskou k tradici, kvalitním surovinám a poctivé české kuchyni, přichází s novým sezónním menu. Zároveň s příchodem teplejších dnů otevírá v závislosti na počasí svou rozkvetlou ikonickou zahradu, která je ideálním místem pro rodinné obědy, romantické večeře i pohodová víkendová posezení.
Nové menu staví na čerstvých jarních surovinách, precizním řemeslném zpracování a jemném propojení tradičních chutí s moderní lehkostí. Hosté se mohou těšit například na tatarský biftek z hovězího masa mletého přímo u stolu, lehce zauzeného sivena z vlastní udírny nebo pečená kachní játra Foie gras s pyré z jablek a pošírovanou hruškou.
Mezi hlavními jídly nechybí klasika jako „Svíčková“ s domácím houskovým knedlíkem či hovězí líčka na červeném víně, ale také odlehčené jarní speciality – například ryba dne s hráškovým pyré a omáčkou z medvědího česneku, tarhoňa s pestem a buvolí mozzarellou nebo hovězí steak s opečenými bramborami, chřestem, pancettou a holandskou omáčkou.
Ryba dne v Babiččině zahradě Zdroj: se souhlasem Babiččina zahrada
Závěr patří domácím dezertům: poctivým dukátovým buchtičkám s vanilkovým šodó, ovocným tvarohovým knedlíkům nebo lahodnému řezu z čokoládové pěny a malinového pyré.
Babiččina zahrada je připravena nabídnout hostům nejen skvělé jídlo, ale i výjimečný zážitek uprostřed přírody. Letos byla navíc obohacena o nové květinové záhony a stylové zahradní sezení, které umocní pohodovou atmosféru.
Síť francouzských pekařství PAUL a Too Good To Go navazují partnerství a reagují tak na rostoucí zájem podniků a uživatelů o snížení plýtvání potravinami. Cílem spolupráce je dát druhou šanci přebytečným potravinám z vybraných poboček PAUL a nabídnout je zákazníkům jednoduše prostřednictvím aplikace.
Dle průzkumu Too Good To Go a výzkumné agentury STEM/MARK (2024) 87 % Čechů zaujímá k plýtvání jídlem negativní postoj a celých 90 % souhlasí s tím, že by podniky měly nabízet zbylé potraviny na konci dne za lepší ceny, aby se zamezilo jejich vyhození. Too Good To Go nabízí řešení, které umožňuje jednat udržitelným a zároveň cenově dostupným způsobem a pomáhá podnikům generovat zisk z neprodaných potravin.
Too Good To Go a PAUL Zdroj: se souhlasem Too Good To Go
„V pekařství PAUL věříme, že o planetu je třeba pečovat se stejnou láskou, s jakou pečeme naše produkty. Proto jsme se rozhodli spojit síly s řešením Too Good To Go, které předchází plýtvání potravinami a dává jim druhou šanci. Díky této moderní aplikaci máme možnost oslovit zákazníky se zájmem o udržitelnost a nabídnout jim kvalitní pečivo za zlomek původní ceny. Prostředí aplikace je velice intuitivní. Udržitelnost pro nás navíc není jen trend, ale závazek,“ říká Jana Zástěrová, marketingová manažerka pekařství PAUL.
Uživatelé Too Good To Go mohou v Dobrovacích z pekařství PAUL najít jak sezónní potraviny a speciality, tak i pochoutky ze stálé nabídky, jako jsou čerstvé bagety, croissanty, tradiční francouzské dezerty, sendviče nebo quiche za 49 Kč (běžná cena 149 Kč) nebo za 65 Kč (původní cena 195 Kč). Na počátku spolupráce budou v aplikaci Too Good To Go k dispozici dvě pobočky pekařství PAUL – I.P. Pavlova a Chodov. Po počáteční testovací fázi se plánují připojit další lokality.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living