Mojito Verrine: Letní drink v podobě netradičního dezertu ve skleničce

Moje hodnocení
2x

Pořádáte letní zahradní párty a chcete své přátele zaujmout netradičním zákuskem? Vyzkoušejte Mojito Verrine. Francouzský dezert inspirovaný oblíbeným letním drinkem v sobě spojuje lehkost prázdninových dnů i svěžest bazénových radovánek. Verrine je navíc ideální zákusek na pikniky – snadno se přenáší a v průhledných skleničkách krásně ukazuje své vrstvy. Inspirujte se receptem od cukrářky Terezy Pachtové z francouzské butikové cukrárny Future Sailors.

8 porcí
120 minut

Mátovo-rumový krém

Mátový korpus

Limetkový krém

Postup přípravy

  1. Mátovo-rumový krém: Smetanu zahřejte a přidejte lístky máty, nechte louhovat 15 minut a poté sceďte. Bílou čokoládu rozpusťte a pomalu k ní přilévejte mátovou smetanu. Nakonec zašlehejte rum a směs uložte do lednice přes noc.
  2. Mátový korpus: Cukr promixujte s lístky máty. V robotu vyšlehejte vejce s mátovým cukrem do běla. Přidejte jogurt, prosátou mouku s kypřícím práškem a limetkovou kůrou. Nakonec zašlehejte rozpuštěné máslo. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 10 minut dozlatova.
  3. Limetkový krém: Přelijte směs do misky a až vychladne na 45 °C, zašlehejte máslo pokojové teploty. Vejce, cukr, limetkovou šťávu a kůru vyšlehejte a pak zahřívejte v hrnci na 85 °C. Uložte do lednice na minimálně 4 hodiny.
  4. Kompletace: Na dno skleničky nastříkejte limetkový krém. Na něj položte na stejnoměrné kostičky nakrájený mátový korpus. Mátový krém vyšlehejte a nastříkejte ho na korpus. Dezert dozdobte lístky máty.

Tereza Pachtová: chuťová alchymistka v cukrárně Future Sailors

Majitelka a hlavní cukrářka brněnské cukrárny Future Sailors Tereza Pachtová ve své dílně kombinuje moderní cukrářské trendy s tradičními francouzskými recepturami. Zakládá si na kvalitních přírodních surovinách, detailní estetice a rozmanitosti textur i chutí. Terezina sladká kariéra začala jako hobby, kdy od útlého věku se sestrou prodávala na trzích domácí dorty a koláče. Po maturitě odjela do cukrářské velmoci, Francie, kde začala do hloubky objevovat kořeny tradičního francouzského cukrářského řemesla. Zde absolvovala mnoho oborových kurzů. Ráda vzpomíná například na slavnou cukrářskou školu École Lenôtre, či školení u ikonického cukráře Philippeho Conticiniho. Z Francie její cesta pokračovala do londýnské cukrárny Peggy Porschen Cakes, kde získala jiný úhel pohledu a další cukrářskou praxi. Po návratu do Česka se rozhodla otevřít vlastní podnik, první francouzskou butikovou cukrárnu v Brně.

Vyzkoušejte také panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty