Suroviny
- tučný tvaroh 250 g
- moučkový cukr (podle chuti)
- smetana ke šlehání (nejlépe 40%) 250 ml
- mléčná čokoláda 100 g
- tmavá čokoláda (alespoň 70%) 100 g
- smetana ke šlehání (33%) 120 ml
- máslo 2 lžíce
- sušenky (máslové, karamelové nebo esíčka)
Postup přípravy
- Tvaroh promíchejte s cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte k tvarohu. Směs nechte vychladit.
- Ve vodní lázni rozehřejte nalámanou čokoládu a až se rozpustí, promíchejte ji s čokoládou a máslem.
- Na dno vychlazených skleniček dejte sušenkové drobky, na ně rozdělte tvarohový krém a navrch čokoládový krém. Nechte vychladit, až čokoláda ztuhne.
Vyzkoušejte i výtečné odlehčené Míša řezy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE