Vejce
- vejce 8 ks
- krůtí šunka (nebo kuřecí) 100 g
- čedar 70 g
- mražený hrášek 150 g
- bylinky (hladkolistá petržel, pažitka, medvědí česnek) 1 hrst
- cherry rajčata 100 g
- sůl
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C, horní a spodní pečení. Zapékací formu o rozměrech 15 × 22 cm vymažte máslem.
- Vejce rozklepněte do větší mísy. Šunku a sýr nakrájejte na kostičky a přidejte k vejcím. Přisypte hrášek, zlehka osolte a přidejte nahrubo nasekané bylinky. Prošlehejte vidličkou, až se směs spojí.
- Vaječnou směs vlijte do připravené formy, poklaďte cherry rajčaty a pečte přibližně 45 minut, až vejce zpevní a zezlátnou.
- Pečená vejce podávejte teplá, nebo je nechte zchladnout a pak je rozkrájejte na kostky.
PRIMA TIP: Do vaječného základu můžete přidat cokoliv, co máte rádi – sušená rajčata, fetu, špenát, kukuřici, olivy, bazalku nebo cuketu. Špenát nebo cuketu nejprve orestujte na másle a na česneku. Do omelety výborně zužitkujete i různé malé kousky z lednice, které se blíží datu spotřeby.
Připravte klasickou francouzskou omeletu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jak na francouzskou omeletu krok za krokem
