Neobyčejné snídaně

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Moje hodnocení
1x

Připravit míchaná vejce k snídani pro početnější rodinu nebývá legrace. Dlouho stojíte u pánve a mícháte a mícháte. Tahle vejce pečená v troubě vám zpříjemní rána. A skvělé je, že jejich přípravu velice brzy zvládnou i děti.

4 porce
60 minut

Vejce

K podávání

  • kváskový chleba (či jiné oblíbené pečivo)
  • máslo
  • zelenina (čerstvá)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, horní a spodní pečení. Zapékací formu o rozměrech 15 × 22 cm vymažte máslem.
  2. Vejce rozklepněte do větší mísy. Šunku a sýr nakrájejte na kostičky a přidejte k vejcím. Přisypte hrášek, zlehka osolte a přidejte nahrubo nasekané bylinky. Prošlehejte vidličkou, až se směs spojí.
  3. Vaječnou směs vlijte do připravené formy, poklaďte cherry rajčaty a pečte přibližně 45 minut, až vejce zpevní a zezlátnou.
  4. Pečená vejce podávejte teplá, nebo je nechte zchladnout a pak je rozkrájejte na kostky.
PRIMA TIP: Do vaječného základu můžete přidat cokoliv, co máte rádi – sušená rajčata, fetu, špenát, kukuřici, olivy, bazalku nebo cuketu. Špenát nebo cuketu nejprve orestujte na másle a na česneku. Do omelety výborně zužitkujete i různé malé kousky z lednice, které se blíží datu spotřeby.

Připravte klasickou francouzskou omeletu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jak na francouzskou omeletu krok za krokem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neobyčejné snídaně

Lucie Nováková Neobyčejné snídaně

Autorka Neobyčejné kuchařky, která provozuje také foodblog Buchta v troubě, přichází s další neobyčejnou novinkou. Tentokrát přišel čas na snídaně.

Abyste nemuseli neustále snídat chleba s něčím nebo ovesnou kaši, můžete si vybrat z 90 receptů z obyčejných surovin, které máte pravděpodobně doma. V drtivé většině jde o snadné a rychlé recepty pro každý den. Aby i sofistikovanější recepty byly zvládnutelné, tak jsou doplněné o postupové fotografie a časové osy, které jasně ukazují, kdy je třeba začít s přípravou.

Jako příspěvek k trendu neplýtvání, je zde i samostatná kapitola Záchranné snídaně s recepty, jak zpracovat zbylou kaši či palačinky, okoralý chléb nebo granolu, ze které už všichni vyjedli ořechy a čokoládu.

Kuchařku zakoupíte na eshop.buchtavtroube.cz.


Přečtěte si také

Recepty