Želé:
- voda 200 ml
- želatina 2 plátky
- cukr krupice 50 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- angrešt 200 g
Krém:
- angrešt 300 g
- cukr krupice 100 g
- voda 100 ml
- plnotučné mléko 200 ml
- bramborový škrob (solamyl) 2 lžíce
- vanilkový cukr 1 balíček
- bílý jogurt 150 g
- smetana ke šlehání 150 ml
- angrešt (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Do studené vody namočte želatinu, nechte ji 10 minut bobtnat a poté zahřejte, aby se rozpustila. Ochuťte cukrem a citronovou šťávou.
- Nechte mírně vychladnout. Do skleniček rozdělte očištěný angrešt, zalijte želatinou a nechte v ledničce ztuhnout.
- Krém: Angrešt dejte do kastrůlku, přidejte cukr a zalijte vodou. Nechte rozvařit a pak rozmixujte. Z mléka, škrobu a vanilkového cukru uvařte hustý krém, který nechte za stálého míchání vychladnout.
- Pak přidejte jogurt a vyšlehejte. Nakonec lehce vmíchejte předem vyšlehanou smetanu a angreštové pyré. Krém rozdělte do připravených pohárků s želé. Na závěr ozdobte čerstvými kuličkami angreštu.
Chtěli byste další tip na dezert do skleničky? Pusťte si tento videorecept na italskou klasiku!
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta
Nebo si počtěte o tom, jak vlastně dezerty do skleničky vznikly!
