Suroviny
- kalamáry 500 g
- mražený hrášek 300 g
- česnek 3 stroužky
- hladkolistá petržel 1 svazeček
- cherry rajčata 250 g
- těstoviny (krátké penne) 400 g
- sůl
- olivový olej
- čerstvě mletý černý pepř
- citrony 1/2 plodu
Postup přípravy:
- Nejprve očistěte kalamáry. Každý kalamár uchopte za hlavičku a odtáhněte ji od těla. Odstraňte vnitřnosti a hlavičku odřízněte od chapadélek. Z těla odstraňte kost a stáhněte kůži.
- Chapadélka a tubusy těla opláchněte a na papírové utěrce nechte okapat. Tubusy nakrájejte na kroužky.
- Hrášek propláchněte vlažnou vodou a nechte okapat a povolit. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčátka omyjte a rozkrájejte na čtvrtinky. Petrželku opláchněte, vytřepte z ní vodu a nasekejte najemno. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Sceďte je a nechte okapat.
- V pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm česnek s petrželkou. Pak přidejte kalamáry a orestujte je. Osolte a opepřete. Vsypte rajčátka s hráškem.
- Vše zakápněte citronovou šťávou a jen velmi krátce povařte. Nakonec do pánve přidejte uvařené těstoviny. Prohřejte je a pánev odstavte. Ihned servírujte.
Další skvělý pokrm z těstovin, který si můžete připravit doma. A klidně podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou
Nebo se podívejte na další recepty s kalamáry: