Suroviny
- želatina 3 plátky
- tmavá čokoláda (60 % kakaa) 125 g
- plnotučné mléko 200 ml
- smetana ke šlehání (33%) 200 ml
- třtinový cukr 50 g
- vanilkový lusk 1 ks
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Želatinu namočte na 10 minut do studené vody. Nasekanou čokoládu zvolna rozpusťte v misce nad vodní lázní.
- Mléko, smetanu, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a špetku soli zahřejte na střední teplotu, asi 50–60 °C. Sundejte z ohně a přidejte vymačkanou nabobtnalou želatinu. Míchejte, až se v teplé směsi rozpustí. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Směs rozdělte do připravených skleniček či šálků, vložte do lednice a nechte asi 4 hodiny tuhnout.
- Před podáváním ozdobte hoblinkami čokolády nebo poprašte kakaem a přidejte kopeček šlehačky.
PRIMA TIP: Panna cottu můžete také připravit v silikonových formičkách a před podáváním ji vyklopte na talířky. Můžete doplnit i ovocným rozvarem, například z višní nebo malin.
Vyzkoušejte také recept na vanilkovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE