Čokoládová panna cotta – sladká tečka ve skleničce

Moje hodnocení
5x

Panna cotta je italský dezert připravený ze smetany. Ideální volba sladké tečky po slavnostním obědě, pokud se vám nechce péct. Lahodný krém můžete servírovat ve skleničce nebo porcelánovém šálku a každému připravte vlastní porci. Verze s hořkou čokoládou uspokojí každého čokoholika.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Želatinu namočte na 10 minut do studené vody. Nasekanou čokoládu zvolna rozpusťte v misce nad vodní lázní.
  2. Mléko, smetanu, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a špetku soli zahřejte na střední teplotu, asi 50–60 °C. Sundejte z ohně a přidejte vymačkanou nabobtnalou želatinu. Míchejte, až se v teplé směsi rozpustí. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  3. Směs rozdělte do připravených skleniček či šálků, vložte do lednice a nechte asi 4 hodiny tuhnout.
  4. Před podáváním ozdobte hoblinkami čokolády nebo poprašte kakaem a přidejte kopeček šlehačky.
PRIMA TIP: Panna cottu můžete také připravit v silikonových formičkách a před podáváním ji vyklopte na talířky. Můžete doplnit i ovocným rozvarem, například z višní nebo malin.

Vyzkoušejte také recept na vanilkovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty