Korpus
- máslo (změklé) 125 g
- cukr krupice 50 g
- hladká mouka 200 g
Náplň
- maliny (i mražené) 300 g
- vanilkový extrakt (nebo dřeň z 1 vanilky) 1 lžička
- vejce 3 ks
- cukr krupice (jemný) 150 g
- polotučný tvaroh 250 g
- vanilkový pudink (v kelímku) 300 g
- vanilkový pudink v prášku 150 g
- malinový džem 2 lžíce
Dokončení
- bílá čokoláda 100 g
- tvaroh 100 g
- smetana ke šlehání 200 g

Postup přípravy
- Na základ vypracujte z másla, cukru, mouky a 2 lžic studené vody těsto. Rozválejte ho a vyložte jím otevírací formu o průměru 18 cm, vytáhněte asi 3cm okraj. Ve formě dejte na nejméně 30 minut do ledničky.
- Na náplň nechte zmrazené maliny povolit na sítu. Vejce ušlehejte s vanilkou a cukrem do pěny. Vmíchejte tvaroh a hotový pudink, nakonec pudinkový prášek.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vychladlé těsto potřete malinovou zavařeninou, do náplně vmíchejte dvě třetiny malin, náplň rozetřete na těsto a povrch uhlaďte.
- Vložte do trouby na mřížku ve spodní třetině a pečte asi 60 minut, až náplň zpevní. Vyndejte z trouby a nechte na drátěné mřížce ve formě úplně vychladnout.
- Na polevu rozehřejte nasekanou čokoládu ve vodní lázni a po lžících vmíchejte tvaroh a nakonec ušlehanou smetanu. Rozestřete na vychladlý dort a posázejte malinami, které ještě trochu pocukrujte.
Vyzkoušejte také klasický cheesecake podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra