redakce Prima FRESH

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Moje hodnocení
4x

Mimo sezónu nemusíte ani vyhnat Marušku na maliny, stačí sáhnout do mrazáku. Právě teď ale stačí obejít zahradu a nasbírat voňavé maliny, připravit lahodnou tvarohovou náplň a máslové těsto na korpus – a ta božská poleva!

12 porcí
90 minut

Korpus

Náplň

Dokončení

Postup přípravy

  1. Na základ vypracujte z másla, cukru, mouky a 2 lžic studené vody těsto. Rozválejte ho a vyložte jím otevírací formu o průměru 18 cm, vytáhněte asi 3cm okraj. Ve formě dejte na nejméně 30 minut do ledničky.
  2. Na náplň nechte zmrazené maliny povolit na sítu. Vejce ušlehejte s vanilkou a cukrem do pěny. Vmíchejte tvaroh a hotový pudink, nakonec pudinkový prášek.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Vychladlé těsto potřete malinovou zavařeninou, do náplně vmíchejte dvě třetiny malin, náplň rozetřete na těsto a povrch uhlaďte.
  4. Vložte do trouby na mřížku ve spodní třetině a pečte asi 60 minut, až náplň zpevní. Vyndejte z trouby a nechte na drátěné mřížce ve formě úplně vychladnout.
  5. Na polevu rozehřejte nasekanou čokoládu ve vodní lázni a po lžících vmíchejte tvaroh a nakonec ušlehanou smetanu. Rozestřete na vychladlý dort a posázejte malinami, které ještě trochu pocukrujte.

Vyzkoušejte také klasický cheesecake podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty