Suroviny
- polohrubá mouka (z dvouzrnky (např. Probio)) 200 g
- jedlá soda 1 lžička
- panela (např. Probio) 80 g
- perníkové koření 1/2 lžičky
- sůl špetka
- med 2 lžíce
- máslo 30 g
- vejce 1 ks
Na dokončení
- sezamová pasta tahini 150 g
- med (zahřátý ) 120 g
- sušené švestky
- vlašské ořechy (na obalení)
Postup přípravy
- Z ingrediencí nejprve zpracujte těsto.
- Z těsta pak vytvořte placičky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte při 180 °C 10 minut. Nechte zchladnout.
- Placičky rozmixujte najemno. Odeberte si 250 g směsi a smíchejte s medem a tahini pastou.
- Švestky překrájejte na menší kusy a zabalte do vytvořené směsi.
- Prsty tvarujte kuličky (nevyvalujte mezi dlaněmi, spíš pracujte články prstů).
- Nakonec obalte ve zbylých drobečcích a najemno nasekaných oříškách.
Medovníkové kuličky plněné sušenými švestkami 2 Zdroj: se souhlasem Probio