Korpus:
- vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- rostlinný olej 50 ml
- hladká mouka 50 g
- kakao 25 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
Náplň:
- želatina (v prášku) 5 g
- voda (studená) 30 ml
- maliny 200 g
- cukr krupice 100 g
- polotučný tvaroh 250 g
Na dokončení:
- maliny 100 g + pár kousků na ozdobu
- cukr krupice 50 g
- želatina (v prášku) 1 lžička
- voda 40 ml
Postup přípravy:
- Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, pak přilijte olej a promíchejte. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem. Mouku prosejte s kakaem, kypřicím práškem a špetkou soli. Sypkou směs opatrně vmíchejte do žloutků, na závěr přidejte vyšlehaný sníh.
- Těsto nalijte do dortové formy o průměru cca 20 cm vyložené pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C cca 45 minut. Nechte vychladnout.
- Želatinu zalijte studenou vodou a nechte nabobtnat. Maliny svařte s cukrem a odstavte. Nechte krátce zchladnout, přidejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Nakonec vmíchejte tvaroh (pokojové teploty).
- Korpus prokrojte na dva pláty. Do dortové formy dejte jeden plát, potřete ho tvarohovou směsí (asi 5 lžic krému dejte stranou) a přiklopte zbylým korpusem. Navrch rozetřete zbylý krém a nechte ztuhnout v lednici.
- Maliny svařte s cukrem a odstavte. Želatinu nechte nabobtnat ve vodě a pak ji vmíchejte k malinám. Pyré ihned nalijte navrch dortu a nechte ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami.
Chcete si připravit další nepečený dezert s malinami? Zkuste tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta
Nebo mrkněte na další dortíky: