Suroviny
- bílek 120 ml (asi 4 ks)
- cukr krupice 160 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- moučkový cukr 60 g
Náplň
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 60 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- maliny 150 g + na ozdobu
Postup přípravy
- Vyšlehejte bílky s cukrem na pevný sníh. Během šlehání přidejte citronovou šťávu. Nakonec přisypte moučkový cukr a vyšlehejte na hladký, pevný sníh.
- Vyložte dva plechy pečicím papírem a nakreslete na ně kola o průměru 22 cm. Naneste stěrkou sníh na vyznačená kola a uhlaďte povrch.
- Pečte při 120 °C asi 60 minut. Poté vypněte troubu a nechte korpusy dosušit, dokud trouba úplně nevychladne.
- Mezitím smíchejte mascarpone s cukrem. Vyšlehejte smetanu na pevnou šlehačku a vmíchejte ji do směsi mascarpone a cukru.
- Rozmixujte maliny a vmíchejte je do krému. Polovinu krému rozetřete na jeden korpus, přiklopte druhým a navrch naneste zbylý krém.
- Ozdobte dort malinami a pusinkami dle fantazie.
Vyzkoušejte také mini Pavlovy s ovocem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem