Korpus:
- vejce 3 ks
- cukr krupice 140 g
- rostlinný olej 15 ml
- hladká mouka 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
Náplň:
- smetana ke šlehání (33%) 250 ml
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 80 g
- jahody 200 g
- strouhaný kokos (na posypání)
- kokosové kuličky (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, postupně přilijte olej a ručně vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto nalijte do formy (20 cm) vyložené pečicím papírem a pečte při 165 °C asi 40 minut. Nechte vychladnout.
- Smetanu a mascarpone vyšlehejte s cukrem. Korpus prokrojte vodorovně na tři díly. Každý díl korpusu potřete krémem a přidejte nakrájené jahody.
- Poté celý dort potřete zbylým krémem a posypte kokosem. Povrch dozdobte jahodami, kokosovými kuličkami a uložte do chladničky ztuhnout.
Chcete si kokosové kuličky připravit doma? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kokosové kuličky Rafaelo
Nebo se podívejte na další zajímavé dorty: