Korpus
- vejce 4 ks
- cukr krupice 150 g
- polohrubá mouka 140 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky
- kakao 40 g
- máslo 50 g
Krém
- smetana ke šlehání 500 ml
- cukr krupice 80 g
- hořká čokoláda 100 g

Postup přípravy
- Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Poté přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Nakonec vlijte rozpuštěné, vlažné máslo. Promíchejte zlehka a naplňte těsto do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy.
- Pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout, vyklopte ho z formy a rozkrojte vodorovně na tři díly.
- Vyšlehejte smetanu s cukrem na pevnou šlehačku. Nastrouhejte čokoládu nahrubo a dvě třetiny vmíchejte do šlehačkové náplně. Slepte korpusy náplní a potřete jí i celý povrch dortu. Nakonec ozdobte povrch zbylou nastrouhanou čokoládou.
Vyzkoušejte také jednoduchý čokoládový koláč podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Ten nejjednodušší čokoládový koláč na světě ze čtyř ingrediencí