Tommy Rocky Morava a Zlatka Moravová nepoužívají voňavky

Heavy metal detox - Prostřeno! S29 (106)

Tommy vystudoval střední školu veřejnoprávní TRIVIS v Jihlavě, kterou zakončil maturitou. Pracoval jako obchodní zástupce, account manager, project manager a product manager. Nyní pracuje jako IT product & project manager.

Má manželku a děti zatím nemají. Od páté třídy byl asi patnáctkrát v Americe, kde i rok studoval. Jezdil tam na dovolenou a procestoval asi 40 států. Na základní škole dělal závodně taekwondo. Na střední škole to pak byla samá zábava a party, které pak vyústily v krizi osobní identity. Rok po střední začal chodit pravidelně koučovat a nasledně se i koučovat naučil. V následujících dvou letech odkoučoval 1000–1200 hodin a rozhodl se změnit kariéru a jít do oblasti IT technologií. Od té doby už v IT šestým rokem pracuje. Dnes pracuje na volné noze a je zodpovědný za projekt firemní digitalizace, kde je na pozici product/project manager.

Čtěte také: V Prostřeno! se bude vařit zdravě. Soutěžící jako úkol připraví hříchy na talíři

Tuto nabídku přijal, protože mu to přišlo jako fajn nápad, ze kterého může vzejít dobrá zkušenost. Zatím není rozhodnutý, jak s případnou výhrou naloží – buď ji nechá na účtu, anebo nakoupí doplňky stravy do zásoby a med a zaplatí si nějaké vzdělávací kurzy a konzultace. Jako zábavu si pro své hosty připraví vzduchovku a střelbu na pet lahvne nebo procházku po lese, případně štípání dřeva. Toto menu si se ženou vybrali, protože je plné chutí, přestože v něm není lepek, mléčné výrobky, vajíčka, sója a maso.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Tommy je až posedlý sebevzděláváním – poslední čtyři roky prakticky každý den poslouchá podcasty. Rád čte knihy, chodí na kurzy, školení, semináře a platí si koučování a odborné konzultace, které mají vést k tomu, aby byl lepší v práci a obecně lépe zvládal život.

Moc ho naplňují diskuze s kolegy a manželkou o produktovém a projektovém managementu, obchodu, marketingu a businessu obecně. Rád rozebírá komplexní témata a hledá jejich řešení.

Další koníčky jen tak pro zábavu moc nemá. Jako malý jezdil rád na motorce po lese a rád by se k tomu zase vrátil anebo by chtěl zase hrát profi airsoft.

Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je klidný, rezervovaný, s relativně vysokou mírou seberegulace. Pozornost mu nevadí a zvládá s ní i dobře pracovat. I přesto, že se jeho žena nesměje všem jeho vtipům, tak věří, že je i vtipný a má dobré schopnosti zlehčit špatné situace. Myslí si, že má komunikaci na dobré úrovni. Má velmi analytickou mysl a dobrou schopnost pozorování.

Proč se přihlásil: Tuto nabídku přijal, protože mu to přišlo jako fajn nápad, ze kterého může vzejít dobrá zkušenost.

Co od soutěže očekává: Těší se na dobrou zábavu, trochu adrenalinu a na to, že se mu podaří zaujmout širší veřejnost netradičním životním stylem, přístupem k jídlu a osobními zkušenostmi. Vařit a účinkovat bude se svojí ženou.

Co by udělal s výhrou: Zatím není rozhodnutý, jak s případnou výhrou naloží – buď ji nechá na účtu, anebo nakoupí doplňky stravy do zásoby a med a zaplatí si nějaké vzdělávací kurzy a konzultace.

Vztah k vaření: Od doby, co ví, že si umíme uzdravit něco v relativně krátkém čase a odstranit i zdravotní symptomy, tak velmi pozitivní. Vaření a příprava zabírá hodně času, bere to s ženou jako investici, která se jim nedocenitelně vrátí v jejich důchodu.

Zajímavá historka z vaření: Na žádnou příhodu z vaření si nevzpomíná.

Co nejraději vaří: Rád připravuje thajské a indické jídlo – kari v kokosovém mléce a další.

Co jí: Má rád všechnu zeleninu a ovoce.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí mléčné výrobky, lepek, kysané a sóju. Nikdy by nesnědl maso a vejce.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi jeho oblíbená jídla patří thajské kari s restovanou zeleninou a houbami s různými přílohami.

Alergie: Vyloženě ne, ale nejí maso. Nejí také vajíčka. Mléčné výrobky taky ne, ale ty se ženou ochutnají. O svých omezeních chtějí ostatním říct a nenásilnou formou se s nimi domluvit, co ten týden budou jíst, a co ne.

Dále má alergie na syntetické „vůně” – především parfémy, osvěžovače vzduchu a aviváže.

Neznamená to, že při kontaktu s těmito látkami potřebuje na pohotovost. Ale následující 2–3 dny platí dost těžkou daň v podobě nespavosti, poklesu pozornosti o 80 %, bolesti hlavy a bolestivého skřípání zubů ze spaní.

Co u stolu nesnáší: Při stolování mu vadí skřípání příborů o talíře.

Motto: V životě se řídí mottem: „Můj největší problém je ten, o kterém nevím, že ho mám.“

Zlatka Moravová (35 let)

Zlatka vystudovala základní školu v Karlových Varech a pak gymnázium v Ostrově. Dále pokračovala ve studiu na Vysoké škole Karlovy Vary – obor Veřejnoprávní činnost, kde získala bakalářský titul. Pracovala jako obchodní zástupce, affiliate manager a projektový manager. Nyní je jejím povoláním Medical Medium konzultant. Je vdaná za Tommyho. Od dětství měla velké sny a cíle. Byla už od mala hodně organizovaná a zodpovědná. Byla ale bohužel asi od 21 let poměrně často dost nemocná. Trápil ji silný syndrom únavy, měla bolesti a záněty močového měchýře, pravidelné bolesti hlavy, střev, celoroční rýmu, neustálé angíny, pálení žáhy a nakonec se jí v 31 letech rozjel velký ekzém na nohou, který ji úplně vyřadil „ze hry“.

Ocitla se v momentu, kdy zkoušela vše možné i nemožné, aby byla zase zdravá. Chodila k lékařům, léčitelům, kupovala různé doplňky stravy a zkoušela meditační techniky. Vše ji stálo hodně peněz, času a nervů. Sny a cíle musely počkat a ona si nepřála nic jiného než být zase zdravá. V roce 2020 jí přišlo do života Medical Medium – nadčasový životní styl, který jí během pár měsíců pomohl zbavit se většiny problémů. Od té doby ho nejen praktikuje, ale každý den se v něm vzdělává a pomáhá dalším lidem, kteří zkusili již vše a nic jim nepomohlo se uzdravit. Nabídku s manželem přijala, protože chce lidem nastínit odlišný životní styl a ukázat jim, že se dá chutně vařit bez vajíček, lepku nebo mléka. Chce ukázat, že zdravá strava není jen o nudném salátu bez chuti a mrkvi vařené v páře.

Koníčky, zájmy: Mezi její koníčky patří vzdělávání se v tématech osobního rozvoje – komunikační a obchodní dovednosti, vaření, uklízení, zahradničení, procházky a zájem o životní prostředí. Ráda hladí kočky a povídá si s manželem. Baví ji tarot a astrologie.

Charakter: Narodila se ve znamení Lva, takže je hodně kreativní, tvůrčí, vřelá, energická a milá. Ví, co chce, kam směřuje, a potrpí si na kvalitu. Je nápomocná a podporující.

Proč se přihlásila: Nabídku s manželem přijala, protože chce lidem nastínit odlišný životní styl a ukázat jim, že se dá chutně vařit bez vajíček, lepku nebo mléka. Chce ukázat, že zdravá strava není jen o nudném salátu bez chuti a mrkvi vařené v páře.

Co od soutěže očekává: Těší se na možnost si rozšířit obzory, na nové zkušenosti a poznání nových a zajímavých lidí.

Vztah k vaření: Jídlo miluje a baví ji vaření a připravování hostin. Ráda si užívá všechny zajímavé chutě. Neumí si představit, že by na jídlo s manželem chodili jen do restaurace anebo si vařili polotovary.

Zajímavá historka z vaření: Jednou připravovala hutnou zeleninovou polévku pro kamarádky, které měly přijít na návštěvu. Měla vše perfektně připravené, a když servírovala polévku, tak do ní chtěla dát uzenou papriku, a místo té si vzala sáček s kajenským pepřem. Do polévky ho nasypala v domnění, že tam sype uzenou papriku, a dopadlo to velmi pálivě. J

Co nejraději vaří: Ráda připravuje ovocné koláče nebo ovocné dorty. Miluje domácí mangový sorbet.

Co jí: Má ráda ovoce, zeleninu, luštěniny, jáhly, bezlepkové vločky a rýži.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí maso, lepek, mléko, vajíčka a nepije alkohol.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi její oblíbená jídla patří švestkové knedlíky.

Alergie: Vyloženě ne, ale nejí maso. Nejí také vajíčka. Mléčné výrobky taky ne, ale ty ochutná. O svých omezeních chtějí s manželem říct ostatním říct a nenásilnou formou se s nimi domluvit, co ten týden budou jíst a co ne.

Co u stolu nesnáší: Při stolování jí vadí neumyté ruce a prázdný talíř bez hostiny.

Motto: V životě se řídí mottem: „Neuspěju, pokud se nenaučím potřebné dovednosti k úspěchu.“

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty