Připravujeme Prostřeno! z jižní Moravy. Soutěžící usmaží pochoutku ze Španělska

Od pondělí 1. dubna bude Prostřeno! v Jihomoravském kraji. U stolu se příští týden sejdou tři ženy a jen dva muži. Je to převaha dostatečná, nebo muži vykouzlí v Jihomoravském kraji dobroty, díky kterým nechají ženy daleko za sebou?

Dívejte se, komu se bude dařit, kdo vsadí na vyzkoušené menu a čí menu naopak bude ostatním soutěžícím připadat nudné. Emoce budou hýbat vším. Co se povede, a co nikoliv? Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíc o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku? Celým týdnem navíc zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava churros a jejich zakomponování do menu tak, aby to nikdo nepoznal. Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Josef. Zatím je svobodný, ale do budoucna by chtěl mít rodinu. Do pořadu se přihlásil sám, protože si chtěl vyzkoušet, co se v životě naučil, a zajímá ho, zda dokáže uvařit i pro další lidi, nejen pro sebe. Pokud by vyhrál, tak by si peníze spořil, nebo by si koupil nějaké vozidlo. Jako zábavu si pro své hosty připraví zkoušku hasičského oděvu a zásah z cisterny. Tato jídla si vybral, protože zná každou ze surovin a rád s nimi experimentuje. Na talíři se objeví:
1) filírované domácí uzené s domácí houskou,
2) hovězí vývar s domácími nudlemi,
3) hamburská vepřová pečeně s karlovarským knedlíkem,
4) pana cotta s malinovým přelivem.

Úterní večer bude patřit Elišce. Nyní studuje na Veterinární univerzitě v Brně. Eliška má úžasné rodiče, kteří jsou pro ni vzor. Má mladší a starší sestru – na obě dvě se může vždy spolehnout a společně se ve všem podporují. Má skvělé babičky a dědečky a díky nim má i krásné vzpomínky na dětství. Přihlásila se sama, protože o tom od dětství mluvila. Pokud by vyhrála, tak by pozvala rodinu a přátele na něco dobrého. Zbytek by investovala do studia a jezdeckého vybavení. Zatím se nad výhrou moc nezamýšlela. Hosté se budou bavit kvízem o koních. Toto menu si Eliška vybrala, protože by ho s trochou štěstí měla stihnout v daném čase. Některé chody jsou i náročnější na techniku. A co se na talířích objeví?
1) Domácí pomazánky à la losinská zahrádka,
2) kachní vývar s domácím drobením,
3) kachní stehno na medu s domácím bramborovým knedlíkem a pomerančovým zelím,
4) burkvízký nepečený dortík ve skleničce.

Středeční hostitelka Isabela ještě studuje. Tento rok ji čeká bakalářská práce a státnice. Má přítele. Do pořadu ji přihlásil její nejlepší kamarád a Isabela to bere jako výzvu. Pokusí se vystoupit ze své komfortní zóny a ukázat, co umí. Sama je zvědavá, jak to dopadne, a už nyní je nervózní. Pokud by vyhrála, tak by peníze asi investovala do bytu a zaplatila by si kurz pečení. Určitě by to oslavila s rodinou a přáteli. Jako zábava proběhne výuka znakové řeči. Všechna jídla patří mezi její oblíbená a ona je má ráda. Doufá, že vše zvládne připravit v daném čase. Podávat se bude:
1) játrová paštika s domácím chlebíkem,
2) zuppa di pomodoro,
3) hovězí líčka na červeném víně, pyré,
4) čokoládové brownies s pistáciovým krémem.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, středoškolák Tomáš. Brigádně pracuje jako skladník. Je studentem střední školy a ve volných chvílích se rád baví s kamarády. Má rodiče a bratra i sestru. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce dokázat, že i mladí lidí umí dobře vařit. Zábava bude založená na hádání předmětů – jedná se o staré, historické kousky, které sesbírala jeho maminka. Menu složil z jídel, o kterých ví, že všem chutnají, on sám aspoň nezná nikoho, komu by nějaký z chodů nechutnal. Podávat se bude:
1) bageta s kouzelným dotykem bylinek a s vajíčky,
2) hladový dělník,
3) špagetová symfonie,
4) bezlepková lahůdka.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Jana. Nyní pracuje jako správce SIPCON (systém pro práci OZ a call center) a obchodních databází. Je vdaná za manžela Lukáše. Má nevlastního syna Tobíka (10 let). Šťastně vdaná je už dva roky. Jako rodina si společně koupili psa, který je dalším členem jejich domácnosti. Věnují se svým koníčkům a sobě navzájem. Rádi společně venčí psa, chodí na procházky anebo si zajdou do vedlejší vesnice na dobrý steak. Bude nakonec ona tím, kdo se bude těšit z výhry? Podávat se budou:
1) plátky z kačacích pŕs s Pao de queijlo a domácou ochutenou majonézou,
2) kurací vývar,
3) hovädzie mäso na červenom víně a popučené zemiaky,
4) veterník.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete všechny dostupné epizody.

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Exkluzivně pro vás: Přehrajte si první díl soutěžní show Česko na grilu na prima+

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty