Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bezlepková roláda s tvarohovým krémem
Suroviny (1 šiška porce)
Náplň:
- plnotučný tvaroh 1 kelímek
- Zakysaná smetana 1 kelímek
- vanilkový cukr 1 lžíce
- Granátové jablko 1/4 ks
Ozdoba:
- Bílá čokoláda 100 g
- Granátové jablko 1/4 ks
Postup
- Rozpalte troubu na 180 stupňů. Nejprve si rozdělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehehte do hustého sněhu.
- Do misky odvažte domácí vanilkový cukr a přidejte kukuřičný škrob.
- Tuto směs důkladně promíchejte. Do ušlehaného sněhu opatrně zapracujte žloutky, hezky jeden po druhém.
- Po lžících zapracujte i směs z cukru a škrobu. A k tomu kůru z citronu.
- Na plech položte pečicí papír, který lehce potřete olejem. Rozprostřete na něj těsto a pečte cca 8 minut.
- Mezitím vyloupejte granátové jablko. Upečené těsto vyndejte z trouby. Na prkénko si položte utěrku a na utěrku položte těsto pečicím papírem nahoru. Odloupněte ho a ještě teplou roládu zatočte a dejte vychladnout. Tím předejdete popraskání.
- Krém: Smíchejte vanilkový cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Rozmotejte roládu a potřete ji krémem.
- Posypejte čtvrtkou granátového jablka a zatočte. Nakonec ještě rozpusťte bílou čokoládu, kterou polijte roládu a posypte čtvrtkou granátového jablka.
Bezlepková roláda s tvarohovým krémem; foto: Smoothcooking.cz
Smooth cooking aneb vaříme hladce
Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.
Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.
Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.