reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bezlepková roláda s tvarohovým krémem
Autor: Smoothcooking.cz Bezlepková roláda s tvarohovým krémem

Bezlepková roláda s tvarohovým krémem

Hodnoceno: 1x
Tato roláda je neskutečně lehounká a není příliš sladká, ale lehce natrpklá díky granátovému jablku. A navíc je bezlepková!
do 1 hodiny
1 šiška porce

reklama

Postup

  1. Rozpalte troubu na 180 stupňů. Nejprve si rozdělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehehte do hustého sněhu.
  2. Do misky odvažte domácí vanilkový cukr a přidejte kukuřičný škrob.
  3. Tuto směs důkladně promíchejte. Do ušlehaného sněhu opatrně zapracujte žloutky, hezky jeden po druhém.
  4. Po lžících zapracujte i směs z cukru a škrobu. A k tomu kůru z citronu.
  5. Na plech položte pečicí papír, který lehce potřete olejem. Rozprostřete na něj těsto a pečte cca 8 minut.
  6. Mezitím vyloupejte granátové jablko. Upečené těsto vyndejte z trouby. Na prkénko si položte utěrku a na utěrku položte těsto pečicím papírem nahoru. Odloupněte ho a ještě teplou roládu zatočte a dejte vychladnout. Tím předejdete popraskání.
  7. Krém: Smíchejte vanilkový cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Rozmotejte roládu a potřete ji krémem.
  8. Posypejte čtvrtkou granátového jablka a zatočte. Nakonec ještě rozpusťte bílou čokoládu, kterou polijte roládu a posypte čtvrtkou granátového jablka.

Bezlepková roláda s tvarohovým krémem 2 Foto: Bezlepková roláda s tvarohovým krémem; foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

reklama

Související témata: granátové jablko , roláda , Sladké