Suroviny
- vejce (zvlášť bílky a žloutky) 5 ks
- vanilkový cukr (nebo cukr krupice) 100 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- citronová kůra (z půlky citronu)
- olej
Náplň
- polotučný tvaroh 1 kelímek
- zakysaná smetana 1 kelímek
- vanilkový cukr 1 lžíce
- granátové jablko 1/4 ks
Ozdoba
- bílá čokoláda 100 g
- granátové jablko 1/4 ks
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na 180 stupňů. Nejprve si rozdělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte do hustého sněhu.
- Do misky odvažte domácí vanilkový cukr a přidejte kukuřičný škrob.
- Tuto směs důkladně promíchejte. Do ušlehaného sněhu opatrně zapracujte žloutky, hezky jeden po druhém.
- Po lžících zapracujte i směs z cukru a škrobu. A k tomu kůru z citronu.
- Na plech položte pečicí papír, který lehce potřete olejem. Rozprostřete na něj těsto a pečte cca 8 minut.
- Mezitím vyloupejte granátové jablko. Upečené těsto vyndejte z trouby. Na prkénko si položte utěrku a na utěrku položte těsto pečicím papírem nahoru. Odloupněte ho a ještě teplou roládu zatočte a dejte vychladnout. Tím předejdete popraskání.
- Krém: Smíchejte vanilkový cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Rozmotejte roládu a potřete ji krémem.
- Posypejte čtvrtkou granátového jablka a zatočte. Nakonec ještě rozpusťte bílou čokoládu, kterou polijte roládu a posypte čtvrtkou granátového jablka.