Suroviny
- piškoty 1 balení
- mléko 400 ml
- rum 12 PL
- čokoládový pudink 40 g
- cukr krupice 65 g
- čokoláda na vaření 50 g
- zakysaná smetana 250 g
- čokoládové sušenky
- pudink
Postup přípravy
- Do skleničky dáme několik piškotů, které polijeme rumem, necháme je nasáknout. Do hrnce nalijeme větší část mléka, přidáme 15 g cukru krystal a zahřejeme. Ve zbylém mléku rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k ohřátému mléku a mícháme do zhoustnutí. Do horkého pudinku vmícháme nahrubo nasekanou čokoládu a necháme rozpustit.
- Pomocí lžíce navrstvíme pudink do skleniček na piškoty a na pudink dáme opět piškoty.Do hmoždíře nasypeme 50 g cukru, přidáme pár natrhaných lístků máty a důkladně rozdrtíme. Kysanou smetanu smícháme s mátovým cukrem a navrstvíme do skleniček.
Autor receptu: Milan Demeter