Připravujeme Prostřeno! z Jihomoravského kraje. Má šanci menu podle Pána prstenů?

Od 17. června v Prostřeno! budou v převaze muži. V absolutní převaze, čtyři ku jediné ženě. Jak si tahle partička sedne, komu půjde o výhru a kdo si poradí s úkolem týdne, kterým je příprava rolády?

Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Budou mít všichni soutěžící suroviny po ruce, nebo se bude na poslední chvíli vybíhat do nejbližší samoobsluhy? Kdo bude nakonec největším taktikem a bude v tomto týdnu někdo takový? Soutěžící bojují jako již tradičně o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Matyáš. Do pořadu se přihlásil, protože rád vaří a vždy si to chtěl zkusit. Pořad rád sleduje a vadí mu arogantní lidé, co jim pořád něco nevoní; on by jim rád trošku vyčistil rypáčky. Věří, že dokáže udělat show, na kterou nikdo nezapomene. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na rekonstrukci bytu, koupil by si nový meč z Pána prstenů a něco by koupil i přítelkyni. Na talíři se objeví:
1) lembas s tatarákem,
2) Éowynina šlichta,
3) hraničářova flákota, fazolové lusky, pepřová omáčka, opékané bandory,
4) vejce draka Šmaka.

Úterní večer bude patřit Haně. Pracovala jako vedoucí prodejny a dělala úklid v domácnosti. Nyní pracuje jako vedoucí prodejny. Je šťastně zadaná a zasnoubená. Děti zatím nemá, ale doma jim dělají společnost domácí mazlíčci. Je spokojená se svým životem a lidmi ve svém okolí. Do pořadu se přihlásila, protože ráda vaří, a je pro ni nesmírná čest, pokud strávníkům jídlo, co připraví, chutná. Pokud by vyhrála, tak by pozvala rodiče a partnera na dovolenou. Jak se jí bude dařit? Podávat se bude:
1) tatarson z rotecovýho řepiska s vosmahló brzdó,
2) kulajdová blča se zamachlovanym vécem,
3) vopečená krkovica bez sulcny, ale s kosťó, vyráchaná v medovo-hajsový marindě, a vyščéchaný krumple,
4) čokoškové fondán s vanilkovó ajskó a frutecovo kochčenó blčó.

Stáhněte si aplikaci a nepřijdete o žádnou novinku

Středeční hostitel Petr do pořadu přihlásil spolubydlícího. Ten odmítl, ale Petr to nevzdal, a proto je v soutěži on sám. Pokud by vyhrál, tak by si chtěl pořídit šipkový automat, a pokud se to podaří, tak by po státnicích v červnu rád vycestoval do zahraničí. Pro své hosty si chce připravit Kahoot kvíz. Toto menu si vybral, protože věří, že v jednoduchosti je krása. Chtěl by přinést určitý aspekt fine-diningu od studenta a ostatním trochu vyrazit dech. Nejí bramborovou kaši a ohřátý kečup. Nikdy by nesnědl ohřátou papriku, bramborovou kaši a znojemskou omáčku. Co se bude servírovat?
1) Topinka s riccotou a rajčátky,
2) krém z pečené zeleniny,
3) kuřecí ballotine s květákovým pyré,
4) pečené hrušky.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Martin. Martin vystudoval obor kuchař-číšník. Pracoval jako dělník pozemních staveb. Nyní pracuje jako dělník v bramborárně. Žije s rodiči, se kterými má hezký vztah. Vařit bude u svého kamaráda, protože doma si to rodiče nepřejí. Do pořadu ho přihlásil jeho kamarád; pokud by vyhrál, pořídil by si vybavení na rybaření. Těší se na poznání nových lidí. Podávat se bude:
1) carpaccio z červené řepy,
2) cibulová polévka,
3) panenka se šťouchanými bramborami a smetanovou pepřovou omáčkou,
4) tiramisu.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se předvede Tomáš. Pracoval jako pomocný kuchař a pomocná síla – umýval nádobí. Dále pracoval jako číšník a barman. Nyní je instalatér – věnuje se zapojování vodovodních trubek na odpad, topení a dalším činnostem. Žije s přítelkyní Terezou, která má dvouapůlročního syna Tadeáše. Jsou spolu asi dva roky a plánují časem svatbu a děti. Do pořadu se přihlásil sám, aby měl možnost zkusit něco nového, chtěl by také zažít nějakou show. Toto menu chystal jako valentýnské pro svou přítelkyni a mělo úspěch. Podávat se bude:
1) bruschetta s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty, posypaná parmezánem,
2) italská minestrone s bazalkou,
3) losos v záclonce, citronová omáčka a šťouchané brambory s koprem,
4) banánové pokušení.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Kdo má podle vás nejlepší menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte partu z Prahy a středních Čech:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty