Suroviny
- hovězí svíčková 500 g
- bujón (Knorr Bohatý bujón na guláš) 1 kalíšek
- červené víno (suché) 10 lžic
- šalotka 3 ks
- dijonská hořčice 1 lžíce
- smetana (30%) 2 lžíce
- pepř (čerstvě drcený) 1 lžíce
- nakládaný zelený pepř (bez nálevu) 80 g
- sůl
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
- Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
- Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte.
- Na výpeku z masa nechejte zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky s máslem.
- Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří.
- Přidejte Knorr Bohatý bujón na Guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nebude hustá. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.
Komerční sdělení