Najděte si recept
Na co máte chuť?

Steak s pepřovou omáčkou
Pokud máte kvalitní maso, je úspěch tohoto pokrmu téměř zaručen. Zvlášť když šťavnaté steaky doplníte luxusní pepřovou omáčkou, která jim dodá říz.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hovězí svíčková 500 g
- Knorr Bohatý bujón na Guláš 1 kalíšek
- suché červené víno 10 lžic
- Cibule šalotka 3 ks
- hořčice dijon 1 lžíce
- smetana 30% 2 lžíce
- čerstvě drcený černý pepř 1 lžíce
- nakládaný zelený pepř, bez nálevu 80 g
- Sůl
- Olej 1 lžíce
- Máslo 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
- Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte.
- Na výpeku z masa nechejte zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky s máslem.
- Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří.
- Přidejte Knorr Bohatý bujón na Guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nebude hustá. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.
Komerční sdělení