Připravujeme Prostřeno! s muzikanty, kteří se pochlubí pochoutkami z fesťáku

Prostřeno! bude tentokrát s muzikanty. Houslistka, zpěváci, zpěvačky, co hrdlo, to parádní hlas. Bude to mezi nimi jiskřit, nebo budou všichni příjemně naladění? Jak se jejich umělecké duše promítnou do přípravy pokrmů?

Od pondělí 11. března se mohou diváci těšit na svoji oblíbenou kuchařskou soutěž se speciálními hosty. U stolu se sejdou umělci a muzikanti, kteří vynikají ve svém oboru a rádi půjdou s kůži na trh i co se týká jejich kuchařských schopností. Emoce budou hýbat vším. Co se povede, a co nikoliv? Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíc o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava pochoutky z fesťáku a jeho zakomponování do menu tak, aby jej nikdo nepoznal? Kdo na závěr týdne odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Markéta Muzikářová. Nabídku do Prostřeno! přijala, protože jejího syna baví vaření a pořady o vaření sleduje. Je frontmanka a producentka smyčcového tria INFLAGRANTI. Je mimo jiné členkou operního orchestru Národního divadla a Státní opery. V její hostitelský den by syn chtěl vařit s ní. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na cestování s rodinou. Nikdy by nesnědla rajskou a mlékovou polévku, dršťky a vnitřnosti. Nejraději má bramborovou kaši. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) italské caprese,
2) dýňová polévka Hokkaidó,
3) pečené kuřecí stehno v parmazánové strouhance, šťouchaný brambor a křehký salátek,
4) banánové mascarpone s lesním ovocem.

V úterý pohostí ostatní Jakub Moulis. Vaří jen pro své blízké a bude pro něj premiéra vařit veřejně. Je zvědavý, co na to řeknou jeho hosté. Je zpěvák v kapele Highland, herec a učitel hudební výchovy. Zatím nepřemýšlel, jak by s případnou výhrou naložil. Rád by podpořil mladé a začínající umělce, ale nic konkrétního zatím v hlavě nemá. Menu je postavené tak, aby dohromady dávalo smysl. Jak jeho menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí hostů už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Krevety s chilli máslem, bagetkou a salátem,
2) polévka z pečené zeleniny, zakysaná smetana a slanina,
3) krůtí burger, bazalkové pesto a coleslaw,
4) pěna z bílé čokolády, omáčka z borůvek a mandlový korpus.

Středeční hostitelkou bude herečka a zpěvačka Karolína Krézlová. Ráda cestuje a poznává nová místa. Nejraději pouze s batohem na zádech a bez velkého plánování. Miluje jak moře, tak i zasněžené hory. Na cestách ráda ochutnává hlavně místní kuchyni. Žila ve Španělsku, Mexiku i v New Yorku, a proto si váží domova a ví, že zde má dobře, i když si to tady někteří lidé příliš neuvědomují. Na stáří si umí představit, že by žila zase někde jinde. Podaří se jí vyhrát a zaujmout? Podávat se bude:
1) gazpacho,
2) salát z mandarinek a mandlí s italskou zálivkou,
3) pomalu pečená BBQ žebra s bramborovou kaší,
4) tekuté zlato.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Ondřej Bábor. Pracoval jako herec, zpěvák a během covidu jako kurýr. Nyní se živí opět jako herec. Je čerstvě ženatý. Narodil se v Brně a šťastně se přestěhoval do Prahy. Jako mladý párkrát přišel málem o život a o to víc si ho chce užívat, převážně se svojí ženou Natálkou. Podávat se bude:
1) avokádové guacamole s domácím pečivem,
2) dýňový krém,
3) kachní stehno s červeným zelím a domácím knedlíkem,
4) ovocné košíčky.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Kateřina Mátlová alias Kate Mátl. Její život je velmi pestrý, jednou nohou je ve světě a druhou doma. Na někoho by to mohlo být dost rychlé tempo, ale je to zato plnohodnotný život. Pracuje jako umělkyně, zpěvačka, producentka, herečka, modelka, agentka v umělecké činnosti pro zahraničí. Nabídku přijala proto, že tento pořad bere jako výzvu. Není žádná velká kuchařka, ale baví ji přijímat nové výzvy a toto je jedna z nich. Bude nakonec ona tím, kdo se bude těšit z výhry? Podávat se bude:
1) tuňák, mango, avokádo,
2) rajčata, stracciatella, pesto,
3) arborio, lišky, parmezán,
4) čokoláda, ovoce.

Tento týden v Prostřeno! sledujte soutěžící z Ústeckého kraje:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty